Advokat Šajić: Samo profesori mogu da kažu da li je dozvoljena veza sa studentima VIDEO

Izvor: B92, 27.Jan.2021, 18:49

Advokat Šajić: "Samo profesori mogu da kažu da li je dozvoljena veza sa studentima" VIDEO

Profesor doktor i univerzitetski ombudsman Mladen Milošević rekao je da donedavno nisu imali prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja na fakultetima, dok je advokat Vojin Šajić istakao da samo profesori mogu da kažu da li je veza sa studentima dozvoljena ili nije.

"Svako seksualno uznemiravanje koje se definiše kao verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj da povredi dostojanstvo drugog lica u sferi polnog života, ili da izazove strah ili stvori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uznemiravajuće i neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje ima krivičnopravni i radnopravni karakter”, rekao je za televiziju Prva ombudsman Milošević.

Dodao je da takve situacije najčešće jesu za nadležno javno tužilaštvo, ali da se dešava da nekad nema obeležja teškog krivičnog dela, ali da ima obeležja povrede rada i discipline i da jedna od sankcija za to delo može da bude otkaz ugovora.

Advokat Vojin Šajić rekao je da će većina univerzitetskih profesora odgovoriti da je veza sa studentkinjama dozvoljena.

"Uz element dobrovoljnosti nema ničega preterano spornog. Postoje i profesori koji imaju pristojnu razliku u godinama u odnosu na studentkinje, tako da na prvu loptu tu nema neke protivpravnosti i zabranjenosti", zaključio je Šajić.

Detaljnije o tome šta su o ljubavnim vezama profesora i studentkinja rekli ombudsman i advokat pogledajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.