Acibadem: Visoki standardi u liječenju raka jedinstvenom tehnologijom

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Acibadem: Visoki standardi u liječenju raka jedinstvenom tehnologijom

Rak je veoma ozbiljan zdravstveni problem širom svijeta, a prema naučnim predviđanjima do 2030. godine oboljeće 27 miliona ljudi širom svijeta. Predviđanja pokazuju i da će od posljedica ove bolesti umrijeti 17 milona ljudi.

Acibadem bolnice raspolažu najsavremenijom tehnologijom u oblasti dijagnostike i lečenja. U dijagnostici se koriste uređaji za skeniranje sa najvišom rezolucijom i najboljim kvalitetom snimka.

Takođe, klinike posjeduju najmoderniju medicinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << opremu u Turskoj i postavljaju međunarodni standard u dijagnozi kancera i liječenju sa jedinstvenom tehnologijom.

Pacijenti iz našeg regiona u Acibadem odlaze najviše na neurohiruške, radiohirurške i radiološke zahvate, a prednjače oni koji se za ovu kliniku odlučuju zbog radiohirurškog zahvata Gama nožem. Za takve pacijente je omogućena specijalna ponuda koja pod cijenom Gama nož paketa podrazumjeva i hotelski smještaj i avionske karte.

Acibadem Gama nož tim može se pohvaliti velikim iskustvom - više od 6.000 pacijenata tretirano je ovom tehnologijom.

Radiohirurški tretman Gama nožem zaustavlja rast tretiranih promjena u mozgu i one se vremenom smanjuju ili nestaju čime se postiže izlječenje pacijenta. Zahvaljujući milimetarskoj preciznosti zračenja, djeluje se samo na bolesno tkivo, dok zdravo ostaje očuvano. Uz pomoć Gama noža i benigni tumori (meningeomi, adenomi hipofize i švanomi) i maligni tumori (metastaze u mozgu, tumori glije) mozga mogu biti lečeni. Uz moždane tumore, može se koristiti i za liječenje vaskularnih malformacija mozga, kao i funkcionalnih bolesti mozga (trigeminalna neuralgija, parkinsonizam, epilepsije). Ova vrsta tretmana se izvodi već 30 godina u različitim djelovima svijeta, a u Turskoj više od 15.

Do sada je u svijetu tom metodom lječeno više od 100.000 pacijenata. Gama nož koji je jedna od najrazvijenijih tehnika, i koristi za lječenje bolesti koje pogađaju mozak, prihvaćena je kao zlatni standard stereotaktične radiohirurgije.

Još jedan apart se posebno izdvojio u ciljanom zračenju tumora. Truebeam isporučuje preciznu dozu zračenja, čak i kada je mali tumor u pitanju. Posebno ima primenu kod tumora glave i onih manje veličine, a koji se nalaze u neposrednoj blizini vitalnih organa. Skraćeno vreme radioterapije koje omogućuje ovaj aparat, smanjuje izloženost zdravih tkiva zračenju.

Truebeam se koristi kod tumora mozga koje nije moguće tretirati Gama nožem, a takođe se koristi kod tumora pluća, jetre, kičmene moždine i drugih.

Ovim aparatom je moguće primeniti različite oblike radioterapije kao što su: IMRT, IGRT, Gated RT, SRS i SBRT. Kako mehanički deo ima mogućnost rotacije oko pacijenta, vreme zračenja se smanjuje čak osam puta, a izloženost drugih tkiva zračenju je smanjena za 25 odsto. Tako zračenje koje bi trebalo da traje 30 do 60 minuta, sa Truebeamom traje pet do 20 minuta.

Predstavništvo Acibadem klinika u Banja Luci pruža besplatne usluge slanja medicinske dokumentacije i dobijanja mišljenja od lekara svih specijalnosti. Osoblje predstavništva rezerviše termine lečenja i organizovanja puta. Rezervišu se avio karte, transfer sa aerodroma do klinike (ili privatnog smeštaja ukoliko to pacijent želi), a obezbjeđen je i prevodilac na našem jeziku. Nakon boravka u Istanbulu pacijent preko predstavništva ostaje u kontaktu sa lekarima oko daljih konsultacija ili praćenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.