Izvor: Radio 021, 19.Okt.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimske gume obavezne od 1. novembra

Vozači u Srbiji imaju manje od dve nedelje da zamene gume, kako se ne bi suočili sa paprenim kaznama.

Obaveza vozača je da na automobilima imaju sve četiri zimske gume u periodu od 1. novembra do 1. aprila, ako su na kolovozu sneg, led ili poledica, a dubina šare mora biti najmanje četiri milimetara.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović objašnjava da se vozilo koje nema sva četiri zimska pneumatika tretira kao tehnički neispravno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"U slučaju saobraćajne nezgode koju izazove vozač takvog vozila, i vozač i vlasnik dužni su da osiguranju nadoknade svu štetu nastalu u saobraćajnoj nezgodi, a radi se o iznosima koji se mogu meriti desetinama miliona dinara. Sa aspekta bezbednosti neophodno je imati zimske gume, jer letnje gume na zimskim temperaturama prosto nemaju odgovarajuća svojstva", kaže on.

 Od 10.000 do 20.000 dinara iznosi kazna za fizička lica za vožnju sa letnjim gumama, a za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara.

Autor: Srbija danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.