Vodenim topovima na libanske demonstrante protiv mera štednje

Izvor: Beta, 20.Maj.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodenim topovima na libanske demonstrante protiv mera štednje

Libanske bezbednosne snage upotrebile su danas vodene topove protiv demonstranata koji su u Bejrutu protestovali zbog mera štednje, dok se vlada Libana suočava sa fiskalnom krizom.Više od 100 demonstranata okupilo se danas ispred sedišta vlade, uzvikujući "Lopovi, lopovi", za vreme sednice vlade koja pokušava da postigne dogovor o kontroverznom smanjenju budžetskih troškova. Demonstranti su se koškali sa policijom i palili gume ispred zgrade vlade, a medju učesnicima protesta bili su i nastavnici javnih i privatnih škola.Planovi vlade da smanji budžetske troškove pokrenuli su talas javnog nezadovoljstva, posle glasina da bi na udaru mera štednje mogle da budu plate u javnom sektoru i socijalna davanja. Libanska ekonomija se rve sa velikim dugom, rastom nezaposlenosti i sporim rastom. Reformama koje sprovodi vlada želi da odblokira milijarde dolara obećane strane pomoći.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vodenim topovima na libanske demonstrante protiv mera štednje

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2019

Libanske bezbednosne snage upotrebile su danas vodene topove protiv demonstranata koji su u Bejrutu protestovali zbog mera štednje, dok se vlada Libana suočava sa fiskalnom krizom...Više od 100 demonstranata okupilo se danas ispred sedišta vlade, uzvikujući "Lopovi, lopovi", za vreme sednice vlade...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.