Saznao da će dobiti sina, pa palio gume – policija mu zaplenila i uništila auto

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 15:31

Saznao da će dobiti sina, pa "palio" gume – policija mu zaplenila i uništila auto

"Ako uništite put, mi ćemo uništiti vaš automobil",

Život nam donosi brojne radosti koje zaslužuju da ih proslavimo kako treba. Međutim, neki umeju da preteraju u proslavama, a na njihovu nesreću takve aktivnosti se često prijavljuju policiji, koja ih evidentira i kažnjava.

Policija australijske države Kvinslend nedavno je uništila automobil čiji se vlasnik previše zaneo u svojoj radosti. Nakon što su mu lekari saopštili da će njegova supruga da rodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sina, odlučio je da to proslavi "paljenjem" guma svojim automobilom.

Pritom je neko snimio vozača i njegov Holden Commodore u akciji. Policija ga je ubrzo pronašla i privela zbog "prekršaja opasnog po život".

Osim što mu je automobil uništen, vozač je osuđen i na zatvorsku kaznu i četiri godine zabrane upravljanja vozilom.

"Dim je bio toliko gust da niste mogli videti put u dužini od 100 metara", saopštila je policija.

"Ako uništite put, mi ćemo uništiti vaš automobil", rekao je Mark Rajan, ministar policije i vatrogasnih i hitnih službi u regionu.

Automobil je uništen tako što je iskorišćen u plemenite svrhe, odnosno njegovo uništavanje nije bilo besmisleno.

Poslužio je vatrogasnim i hitnim službama Kvinslenda za obuku spasavanja u saobraćajnim nesrećama. Uništen je na stepenicama zgrade parlamenta u Kvinslendu, simulirajući akciju oslobađanja putnika zarobljenih u automobilu.

A vozač? Imaće zanimljivu priču za svog sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.