KINEZI TRAŽE 1.200 RADNIKA! Nova fabrika proizvodiće gume za CEO SVET!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINEZI TRAŽE 1.200 RADNIKA! Nova fabrika proizvodiće gume za CEO SVET!

Izgradnja fabrike kineskog "Šandong Linglong Tajersa" počinje u subotu 30. marta. Najavljena godišnja proizvodnja od 13 miliona

Kamen temeljac fabrike za proizvodnju pneumatika kineske kompanije "Šandong Linglong tajers" u industrijskoj zoni "Jugoistok - Ečka" u Zrenjaninu, svečano će biti položen naredne subote, 30. marta. Ovo je najveća investicija u istoriji ovog grada čija je vrednost oko milijardu dolara, a u fabrici će biti zaposleno najmanje 1.200 radnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Pripreme za otvaranje gradilišta su u punom jeku i na terenu se već nekoliko dana nalazi građevinska mehanizacija za izvođenje zemljanih radova. Uz kompaniju "Linglong" biće prisutna još najmanje dva velika kooperanta, čija najavljena ulaganja takođe prevazilaze sto miliona dolara. Transport robe iz ove zrenjaninske fabrike ka zapadnoevropskim destinacijama, znatno će ubrzati i olakšati novi auto-put do Beograda, kao i brza saobraćajnica do Novog Sada.

Grad Zrenjanin je kineskom gigantu obezbedio više od 130 hektara građevinskog zemljišta i omogućio izgradnju svojevrsne industrijske kapije na ulazu u grad iz pravca Beograda. Proizvodne hale zauzimaće više od 70 hektara, koje će trošiti energenata gotovo kao čitav Zrenjanin. Dnevno će se, prema planu, proizvoditi 35.000 pneumatika, što odgovara najavljenoj godišnjoj proizvodnji od oko 13 miliona.

Svečanosti u industrijskoj zoni "Jugoistok - Ečka" u Zrenjaninu prisustvovaće državni vrh Srbije, čelnici AP Vojvodina, Grada Zrenjanina, ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i kompletno rukovodstvo kompanije "Šandong Linglong".

Čelnici "Linglonga" zainteresovani su za izgradnju rezidencijalnog naselja u Zrenjaninu. To naselje bi prema prvobitnim najavama imalo od 300 do 350 stambenih jedinica.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.