Indonezija: Uhapšeni pljačkaši srušenih kuća

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija: Uhapšeni pljačkaši srušenih kuća

Džakarta -- Indonežanska policija saopštila je danas da su uhapšene 92 osobe zbog pljački u oblastima pogo]enim zemljotresom i cunamijem na ostrvu Sulavezi.

Lokalna televizija je javila da su 92 osobe uhvaćene sa pokradenom robom, uključujući motorno ulje, automobilske gume, keramičke pločice i poljoprivrednu opremu.

Bezbednost će biti pojačana kako bi se osigurao mir i red u Paluu, najvećem gradu na pogođenom području, rekao je danas zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalne policije Dedi Prasetijo, prenosi AP.

Prasetijo je napomenuo da je predsednik pozvao na nastavak ekonomskih aktivnosti, ali da preduzeća ne mogu da nastave rad dok se prethodno ne osigura bezbednost.

Osumnjičeni su iz grada Palu i okolnih oblasti, koje je prirodna katastrofa pogodila u petak.

Pomoć sporo stiže do preživelih, pa očajni meštani provaljuju u prodavnice kako bi se snabdeli hranom.

Vlasti su saopštile da meštani mogu da uzmu samo hranu, a da će prodavnicama naknadno biti nadoknađeni troškovi.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.