Godinu dana od nesreće u Doljevcu - rampe više nema, Babić i dalje direktor

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2020, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana od nesreće u Doljevcu - rampe više nema, Babić i dalje direktor

Oko 8:30, 31. januara 2019. godine, zaškripale su gume u jednom od kanala naplatne rampe u Doljevcu. “Škoda” u kojoj je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić uletela je velikom brzinom u prostor gde su 2 vozila već stajala. Nažalost, auto se nije zaustavio i život je izgubila Stanika Gligorijević. Godinu dana kasnije, ta rampa više ne postoji, suđenje je u toku, a Babić je direktor i pored podnete ostavke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Kojom brzinom je “škoda” uletela u kanal u kojem su već bili parkirani “astra” i “pasat” zna verovatno samo onaj koji je vozio, a montirani snimci koje je objavio Blic, pokazuju da se auto na pojedinim delovima puta kretao i brže od 200 km/h iako je maksimalna dozvoljena brzina 130 km/h.

Udarac je bio fatalan po 52-godišnju ženu, a pravi snimci sa rampe nisu nikada prezentovani javnosti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iako mu to nije u nadležnosti, tvrdi da ih je video i kaže da Babić nije vozio.

Sam Babić je na saslušanju rekao da je spavao na zadnjem sedištu, a da je za volanom bio Dejan Stanojević koji je i na sudu rekao da je upravljao “škodom”.

Tada se od tužioca i čulo da od Puteva Srbije ni posle 6 zahteva nisu stigli kompletni snimci i da fale 2 minuta koji daju kontekst celoj nesreći. Kasnije su iz MUP-a te navode demantovali i rekli da je snimak u koji su imali uvid i koji je dostavljen Tužilaštvu autentičan i da Babić nije vozio.

Na istom se jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode, kao i trenutak kada vozač izlazi iz vozila, normalnim hodom, obilazi oko vozila i otvara suvozačeva vrata - rekli su u MUP-u.

Snimka u javnosti još nema, i pored obećanja nadležnih da će ih objaviti, a na narednom ročištu zakazanom za 12. februar, znaće se i stav tužioca po ovom pitanju.

Advokat oštećenih Božo Prelević sumnja da je osumnjičeni Stanojević vozio.

Nemoguće je da se ne seća nijednog detalja. Sumnjam da je ovaj okrivljeni vozio. Ovo bi bilo moguće jedino da je spavao i vozio. A ako nije spavao, kako kaže, onda je nemoguće. I ta magla koju niko ne vidi i to je zanimljivo. Sve je maglovito - rekao je Prelević.

Za to vreme predsednik države uporno uverava u suprotno i tvrdi da Babić nije bio za volanom, ali da javnost ne može da vidi snimke jer su jezivi.

Sam Babić je, kako je rekao, iako nije vozio, još februara prošle godine podneo ostavku na mesto direktora Koridora Srbije, ali Vlada Srbije do danas ostavku nije razmatrala, ni prihvatila.

U međuvremenu, naplatna stanica “Doljevac” je zatvorena. Konstrukcije su i dalje tamo, ali zaustavljanja nema.

Nema ni rampe, ni Stanike Gligorijević. Babić je i dalje direktor.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.