Gaza: U izraelskoj vatri ubijen Palestinac, još 10 ranjeno

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaza: U izraelskoj vatri ubijen Palestinac, još 10 ranjeno

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze saopštilo je da je Palestinac ubijen, dok je desetoro njih ranjeno izraelskom vatrom tokom protesta kod izraelske granice.

Hiljade palestinskih demonstranata okupilo se danas na obali u severnoj Gazi u blizini granice, paleći gume i bacajući kamenje na izraelske vojnike, koji su odgovorili suzavcem i vatrom iz automatskog oružja, prenosi AP.

Ribarski brodovi, sa istaknutim palestinskim zastavama, kružili su nedaleko odatle, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje američka agencija.

Palestinski pokret Hamas predvodi redovne proteste od marta meseca, delimično usmerene na ukidanje desetogodišnje izraelske i egipatske blokade koja je uvedena kada je ta istalmska ekstremistička grupa došla na vlast 2007.

U izraelskoj vatri je, od marta, ubijeno 136 Palestinaca, a prošlog meseca je palestinski snajperista usmrtio jednog izraelskog vojnika, navodi AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U izraelskoj vatri ubijen Palestinac u Gazi, još 10 osoba ranjeno

Izvor: Blic, 25.Sep.2018, 00:30

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze saopštilo je danas da je jedan Palestinac ubijen, dok je desetoro njih ranjeno izraelskom vatrom tokom protesta u blizini izraelske granice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.