Džudžević: Nisam prešao u opoziciju

Izvor: RTS, 15.Jul.2011, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudžević: Nisam prešao u opoziciju

Iako je zamrzao svoj status u parlamentu, poslanik Bošnjačke liste Esad Džudžević poručio da to ne znači da je prešao u opoziciju. Džudžević rekao da neće glasati i raditi u odborima dok ne budu pronađeni odgovorni za seču guma na njegovom automobilu i dok vlast ne prihvati da Bošnjaci moraju ostvarivati svoja prava.

Narodni poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević, koji je zamrzao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoj status u parlamentu, rekao je da će to trajati dok ne budu pronađeni odgovorni za seču četiri gume na njegovom službenom automobilu i dok vlast javno ne prihvati da sandžački Bošnjaci u Srbiji moraju ostvarivati svoja manjinska prava.

Džudžević je istakao da je "ignorantski" odnos državnih vlasti prema pravima Bošnjaka suštinski razlog njegove odluke i ponovio da, kao narodni poslanik članice vladajuće koalicije, do daljeg neće podržavati vladine predloge i neće učestvovati u radu skupštinskih odbora.

"To nikako ne znači da sam prešao u opoziciju", rekao je Džudžević Tanjugu i prizno da je "ceo slučaj" malo zamršen, jer, kako je rekao, procedura Skupštine ne poznaje zamrznuti poslanički status.

Džudžević, koji je predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu, smatra da je to potpuno legalan i legitiman način protesta.

Nepoznate osobe su Džudževiću, u noći između srede i četvrtka, isekle četiri gume na automobilu koji je bio vidno obeležen skupštinskom propusnicom i zastavicom Bošnjačkog nacionalnog veća.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović rekla je juče da očekuje da će počinoci tog incidenta biti uhapšeni i sankcionisani.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.