20 POLICAJACA HAPSILO DVOJE STUDENATA: Razbili stakla na kolima, izbušili gume i izvukli ih napolje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 18:57

20 POLICAJACA HAPSILO DVOJE STUDENATA: Razbili stakla na kolima, izbušili gume i izvukli ih napolje (VIDEO)

Oni su nekoliko sati kasnije pušteni kućama.

Dvoje afroameričkih studenata, Mesaja Jang i Tanja Pilgrim, uhapšeni su na neverovatan način usred Atlante, a sve su uživo prenosile televizijske kamere.

Oni su bili u kolima, a ubrzo ih je okružio veliki broj policajaca u punoj opremi.

Razbili su stakla, izbušili gume i izvukli studente na silu napolje i priveli ih. Devojku su omamili šokerom, oborili na zemlju i stavili joj lisice. Slično su potom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uradili i sa momkom.

Kako prenose američki mediji, nije jasno zašto je policija ovako burno reagovala sem što su Jang i Pilgrimova prekršili policijski čas koji je uveden usled protesta koji su ovih dana izbili širom zemlje. Međutim, kako se može videti na snimku, na ulici i u automobilima bilo je još ljudi.

UPDATE: BOTH officers TERMINATED. Other officers on desk duty. ———————————————-Their window was broken, their tires were popped. I watched this all unfold in a matter of seconds. The officers seemed to come out of nowhere. Why? I could hear her screaming, asking the same question. There were several cars around and dozens of protestors. Why, this car?? I’m working to get those answers and learn more information about what led to this. This morning, I found out these are #Spelman and #Morehouse students. The young woman is now out of jail. #atlanta #atl #downtown #georgeflyod #blackamerica

A post shared by Brittany Miller (@brittmtv) on May 31, 2020 at 9:08am PDT

Jedan od očevidaca kaže da studenti nisu uradili ništa pogrešno sem što su sedeli u kolima.

Kristina Kridos je napomenula da nju policija uopšte nije zaustavila, kako veruje, zbog boje kože.

- Neću zaboraviti vriske te devojke dok su je izvlačili iz kola i potom bacili na zemlju. Plakala je dok im je objašnjavala da se ne opire i da nije ništa loše uradila - napisala je Kridosova na Tviteru.

BREAKING: Atlanta Mayor Keisha Lance Bottoms announces two officers who arrested a Spelman College and Morehouse College student using excessive force and a taser are now fired. Three others are on desk duty. pic.twitter.com/0faMdJSoc8

— Hayley Mason (@HayleyMasonTV) May 31, 2020

Gradonačelnica Atlante Kiša Lens Botoms je saopštila da su dva policajca koja su umešana u incident otpuštena, a još trojica su premeštena na druge dužnosti i neće raditi na terenu.

Protiv afroameričkih studenata posle svega nije podignuta nikakva optužnica, a nekoliko sati kasnije su pušteni kućama.
Pogledaj vesti o: Zimske gume

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.