Znaci približavanja POROĐAJA: Evo kada je vreme da krenete u porodilište

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znaci približavanja POROĐAJA: Evo kada je vreme da krenete u porodilište

Ovo svaka trudnica treba da zna.

Početak porođaja označavaju pojavljivanje pravih kontrakcija (trudova) i/ili prskanje vodenjaka.

Ukoliko je noć i kontrakcije nisu jake pokušajte da spavate. Pojačanje kontrakcija će vas sasvim sigurno probuditi i imaćete vremena da odete do porodilišta. Mirno spavajte i verujte da se do sada niko nije porodio u snu!

Danju možete slobodno šetati, jer će u slučaju da je počeo porođaj šetnja pojačati i produžiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrakcije.

Slobodno se istuširajte. To će vam pomoći da se opustite.

Nemojte jesti! U slučaju da porođaj treba završiti carskim rezom, pun želudac može da predstavlja problem zbog mogućnosti povraćanja i aspiriranja želudačnog sadržaja. Možete slobodno piti vode.

Ne paničite. Vaše telo je stvoreno da to može da izvede.

U porodilište krećete kada:

Prsne vodenjak, bez obzira da li je prskanje vodenjaka praćeno pojavom kontrakcija ili ne.

Kontrakcije su regularne, javljaju se na svakih 10 minuta ili kraće i traju minimalno 30 sekundi.

Nekoliko kontrakcija je snažno tako da ne možete da hodate, niti da pričate dok kontrakcija traje.

Naravno, svaka situacija koja odudara od normalnog početka porođaja (krvarenje bilo kog intenziteta, ako ne osećate svoju bebu poslednjih par sati, ako osećate malaksalost, zujanje u ušima, vidite duple slike, imate bol u predelu gornjeg dela stomaka) zahteva da se ODMAH javite u porodilište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.