Zbog ove GREŠKE koju pravite prilikom iznošenja VEŠA iz mašine svaki komad IZGLEDA IZGUŽVANO i teško se pegla

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 17:46

Zbog ove GREŠKE koju pravite prilikom iznošenja VEŠA iz mašine svaki komad IZGLEDA IZGUŽVANO i teško se pegla

Treba vam samo par minuta, a razlika je ogromna.

Jedana od veoma važnih stavki kada je reč o održavanju higijene kuće, svakako je pranje veša. Gomile neopranog veša, noćna su mora svake domaćice i morate prinati da nisu baš lep prizor.

Ipak, samo sortiranje i uključivanje mašine uz dodavanje praška nije dovoljno da bi veš na kraju izgledao i mirisao besprekorno. Ono što je takođe bitno je da vodite računa o detaljima kao što je izbor adekvatnog pranja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i omekšivača.

Potrebo je najpre sortirati veš po boji i prati zajedno komade koje su slične boje. Izbegavajte korišćenje praška i omekšivača koji ostavljaju bele tregove. Zbog ovoga je veoma bitno da koristite tečni prašak za veš u boji, a praškasti je bolji za pranje na visokim temperaturama.

Jedan trik može vam posebno biti koristan. Kada izvadite veš iz mašine, on je izgužvan, a mnoge domaćice ga tako i prosteru. Pre nego što ga postavite na sušilo izvucite komad po komad protresite nekoliko dana, a zatim ga spakujte kao kada želite da veš vratite u garderober. Ostavite ga ovako petnaestak minuta, a zatim stavite na sušilo. Ovako veš neće biti izgužvan i sigurno ćete bar za 50 posto olakšati sebi peglanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.