Zbog greške koju pravimo nakon tuširanja koža je suva: Tajna je u pravilu tri minuta

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2019, 05:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog greške koju pravimo nakon tuširanja koža je suva: Tajna je u pravilu tri minuta

Ukoliko uprkos nanošenja kreme vam je koža suva. Evo gde grešite...

Voditi pravilnu brigu o svojoj koži veoma je važno. Redovno čišćenje i hidriranje samo je jedan od načina kako bi trebalo da je negujete. Ali ako imate drugih problema s kožom, dnevni rituali koje praktikujete možda uništavaju vašu kožu a da toga niste ni svesni.

Tuširanje ima veliki uticaj na vašu kožu, počevši od vremena koje provodite pod tušem pa do načina na koji perete svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << telo. Zato je važno da pronađete pravu rutinu koja odgovara vašoj koži.

Jeste li znali da je ono što radite svojoj koži nakon tuširanja jednako važno, možda čak i važnije nego samo tuširanje? Jedna greška koju većina žena pravi nakon tuširanja, a uništava kožu, jeste predugo čekanje da biste naneli hidratantnu kremu ili je uopšte ne nanose. Naime, nakon tuširanja pore se šire zbog pare i vrućine u kupatilu.

Ključno je tu vodu zadržati u telu nanošenjem hidratantne kreme u okviru tri minuta, rekla je dermatolog Sintija Bejli.

Čekati duže od tri minuta da biste naneli hidratantnu kremu nakon tuširanja uzrokovaće gubitak vlage u vašoj koži. Zato, uvek držite flašicu hidratantne kreme u vašem kupatilu i nanesite je minut nakon što se istuširate da biste imali zdravu i hidriranu kožu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.