Za bolje zdravlje tuširajte se hladnom vodom! Evo koje su sve dobrobiti ovakvog izazova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za bolje zdravlje tuširajte se hladnom vodom! Evo koje su sve dobrobiti ovakvog izazova!

Nek postane navika.

Kada ste se zadnji put istuširali hladnom vodom? Verovatno onda kada su vam ukućani potrošili svu toplu vodu. Ali vreme je da vam to postane navika jer je tuširanje u hladnoj vodi jako zdravo.

Dokazi iz istorije govore da su stari Grci i Rimljani bili obožavatelji hladne kupke, a današnji stručnjaci takođe ističu njegove prednosti.

- Učinci hladnog tuširanja pozitivno deluju na kardiovaskularni, disajni sistem i koštano tkivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hladna voda pruža nam jači imunitet, poboljšava mentalno zdravlje, pojačava rad metabolizma te potencijalno sagoreva smeđe masti koje sagorevaju kalorije u obliku topline, a isto tako vas može i učiniti lepšima - tvrdi doktor sa univerziteta u Grinviču Abigajl Rikard.

Prva stvar koju ćete primetiti kada se krenete tuširati hladnom vodom je iznenadni nagon za dubokim disanjem, objašnjava lekar  i dodaje da će se, usprkos početnom šoku, vaš otkucaji srca početi usporavati.

- U tom trenutku imate puno krvi u središtu svog tela jer se oslobađa puno kiseonika što znači da vaš mozak, srce i pluća rade dobro - objašnjava.

Ovakvi učinci čine hladan tuš idealnim kada pokušavate da se razbudite ujutro. Isto tako, tuširanje hladnom vodom zatvara pore na vašoj koži zbog čega će kutikule na vašoj kosi biti ravne, a kosa će vam izgledati sjajno i zdravo.

Zbog svih ovih dobrobiti za vaše telo, naterajte se barem povremeno da se istuširate hladnom vodom. Učinite uslugu svom telu, ojačajte svoje zdravlje i uštedite malo novca na računu za grejanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.