ZLATNO MLEKO! Leči prehladu, pomaže u detoksikaciji i BUKVALNO TOPI KILOGRAME: Priprema se od četiri sastojka, a u OVOME je tajna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2019, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZLATNO MLEKO! Leči prehladu, pomaže u detoksikaciji i BUKVALNO TOPI KILOGRAME: Priprema se od četiri sastojka, a u OVOME je tajna!

Odličan izbor ove zime!

Kurkuma je već nekoliko godina vrlo popularan začin, ne samo zbog široke primene u kulinarstvu, već i zbog brojnih zdravstvenih benefita.

A post shared by PRess Serbia (@pressserbia) on Apr 2, 2019 at 7:13am PDT

Poznato je da kurkuma blagotvorno utiče na čitav organizam, te da je jedan od najjačih prirodnih antiupalnih sastojaka. Takođe, ima i antioksidativna svojstva, pozitivno deluje na smanjenje otečenosti, uklanjaju simptome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << depresije, podmlađuje i obnavlja ćelije mozga, pomaže kod Alchajmerove bolesti, demencije, oštećenja moždanog tkiva i ubrzava oporavak nakon moždanog udara...

Osim što se pola do jedne cele kafene kašičice kurkume dodaje u različite specijalitete, ona se često koristi i u kombinaciji sa drugim začinima i namirnicama. Jedna od najpopularnijih mešavina svakako jeste takozvano “zlatno mleko”, koje obećava zaštitu od prehlade, brzu detokscikaciju organizma, ali je isto tako i sjajan pomoćnik pri mršavljenju. Naime, ovak napitak sprečava napade gladi i podstiče probavu, pa ljudi upravo zato veruju da je sjajan saveznik u dijetama.

Zlatno mleko se priprema brzo i jednostavno.

Potrebni sastojci:

1 šoljica mleka

½ kašičice kurkume u prahu

1-3 zrna bibera1 izmrvljena kapsula kardamoma

A post shared by Marija Krgovic (@ishranomdozdravlja) on Mar 5, 2019 at 12:01am PST

Priprema:

Sipajte mleko u lončić, dodajte isitnjena zrna bibera i kardamom. Dodajte potom i kurkumu i mešajte sve dok smesa ne dobije zlatkastu boju. Zagrejte smesu na srednjoj vatri dok ne počne da vri. Potom procedite ovako pripremljen napitak u šolju, pa ostavite da se prohladi pre nego što ga popijete. Po želji dodajte i kašičicu meda.

A post shared by @moderna_i_prakticna on Jun 3, 2018 at 12:41pm PDT

A post shared by Citadela Zrenjanin (@restoran_citadela) on Jan 29, 2018 at 4:57am PST

A post shared by 🍀 (@joka_dt) on May 12, 2016 at 2:21pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.