ZLATA VREDNI: Ovo su najefikasniji LJUBAVNI SAVETI koji će SAČUVATI I POBOLJŠATI VAŠU VEZU

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 20:47

ZLATA VREDNI: Ovo su najefikasniji LJUBAVNI SAVETI koji će SAČUVATI I POBOLJŠATI VAŠU VEZU

Vredi ih se podsetiti.

U romantičnim filmovima ljubav se dešava slučajno, gradi u tren oka, a parovi ostaju zauvek zajedno. Realnost je kao što znate sasvim drugačija i da bi jedna veza trajala ceo život potrebno je ulaganje mnogo truda, živaca, razumevanja, saosećanja i najvažnije zajedno sa partnerom rasti i napredovati u stabilnu ličnost.

Uz sve obaveze koje nas čekaju iz dana u dan treba uklopiti zajedničko vreme sa partnerom i naći kompromis kako ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ga provesti. Dakle, jeste ljubav lepa, ali zahteva veliku posvećenost.

U svađi nema pobednika

Postoji vitalna stvar koju treba prihvatiti u vezi a to je da se tokom svađe treba boriti za svoje mišljenje, svoje želje i stavove ali da na kraju svađe jednostavno nema pobednika.

Kada se svađate u vezi, umesto da na smiren način porazgovarate o emocijama i pronađete kompromisno, produktivno rešenje oboje gubite. Zato nemojte pokušavati da nahranite svoj ego neprestanom borbom, potrudite se da saslušate svog partnera i iskreno porazgovarate o tome kako se osećate.

Ne pristajte na rutinu

U dugoj vezi najveća zamka je ulazak u rutinu i shvatanje partnera zdravo za gotovo. Podsetite se kako vas je partner osvojio, osvežite svoju ljubavnu vezu komplimentima i provedite vreme zajedno bez prisustva drugih ljudi.

Uz malo poštovanja i uvažavanja i poneki kompliment i osmeh začinićete iznova svoju ljubav.

Sitnice život znače

Kada pogledate u nazad, shvatićete da sitnice čine vašu vezu posebnom. Zagrljaji, mala iznenađenja koja su vam popravila dan i neobavezni, usputni komplimenti.

Pripremanje večere ili pranje sudova kako bi vas dočekala čista kuhinja, takođe su sitnice koje partner radi za vas i izmami vam osmeh- pokazujući ljubav. Nemojte ih nikada smatrati suvišnim i radujte im se!

Postanite najbolji prijatelji

Nemojte skrivati od partnera loše stvari koje su vam se desile na poslu ili sa prijateljima i čekati da ih ispričate drugarici. Jasno je da partner ne može biti vaša najbolja prijateljica, niti treba ali kada se osećate loše otkrijte pred njim razloge. Osetićete podršku i povezaćete se na dubljem nivou tako da postanete prijatelji.Fokusirajte se na lepe trenutke

Ako živite sa partnerom i iznova se fokusirate na činjenicu da niste izbacili smeće ili da je zaboravio da kupi mleko u prodavnici bićete isfrustrirani. Kuća nikada ne može da bude besprekorno čista ako provodite vreme u njoj i zato se radije fokusirajte na trenutke kada vas je partner zagrlio, poljubio dok ste kuvali ili predložio da odete u bioskop. Nemojte biti rob stvari oko sebe!

Na kraju zapamtite, niko nije savršen a jedina priča iz bajki koja se pokazala realnom je da ljubav uvek pobeđuje!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.