ŽENE ih rado koriste, ali mnoge ne znaju RAZLIKU: Tonik za čišćenje lica i esencija ne služe istom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2020, 12:01

ŽENE ih rado koriste, ali mnoge ne znaju RAZLIKU: Tonik za čišćenje lica i esencija ne služe istom

Nije na odmet znati.

Nega kože je bitna. I većina žena je primenjuje.

Ali nekada smatramo da između određenih proizvoda ne postoji razlika, a upravo ta razlika može da utiče na kožu.

Tonik i esencije uglavnom koristimo pre nanošenja kreme i poseduju sličnost, ali, ipak, postoje i neke različitosti.

Tonik, za osnovu ulogu ima pročišćavanje kože, kao i da održi ravnotežu pH vrednosti lica.

Ta vrednost može da se poremeti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilikom čišćenja, pogotovo ukoliko je on na alkalnoj bazi i zato blago kiseli tonik koži može da vrati odgovarajuću pH vrednost.

Kada je u pitanju pročišćavanje, tonik treba smatrati dodatnim sredstvom za čišćenje od prljavštine, bakterija i ulja.

- Tonici mogu da uklone sve tragove prljavštine, šminke ili nečistoće koje su ostale u pori, nakon osnovnog čišćenja lica - ističe dermatološkinja Mamina Turegano iz Los Anđelesa.

Čest sastojak tonika jeste hijaluronska kiselina koja pojačava hidrataciju kože.

Sa druge strane, esencije dolaze is specifičnog sveta korejske kozmetike, čija formula se, takođe, zasniva na bazi vode. Njihova uloga je isključivo hidratizirajuća.

One ne odstranjuju nečistoće sa lica, već isključivo dodatno vlaže kožu i brinu da molekuli vlage ostanu zaključani u dubinskim slojevima.

Upravo zbog toga se dolazi do pojačavanja seruma i aktivnih sastojaka koje koristimo nakon esencije i to je, takođe, razlog velike popularnosti ovog tipa proizvoda u korejskoj, ali i svetskoj kozmetici.

Hidratantni tonici koji se danas proizvode su uglavnom inspirisani esencijama, ali te dve formule, svakako, mogu da se koriste paralelno.

Dodatna hidratacija kože, nikada neće biti na odmet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.