ZDRAVI SAGOREVAČI SALA: Ovo je spisak namirnica koje dokazano TOPE NASLAGE NA STOMAKU, konzumirajte ih što više

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022, 08:52

ZDRAVI SAGOREVAČI SALA: Ovo je spisak namirnica koje dokazano TOPE NASLAGE NA STOMAKU, konzumirajte ih što više

Ako su neke već na vašem meniju samo im povećajte dozu

Znamo da je najteže otarasiti se upornog viška na stomaku, koji je, čini se, najpostojaniji i najtvrdoglaviji, čak i kada ostali kilogrami "odlaze". Zapravo, za to postoji i naučno objašnjenje.

Mast u abdomenu nakuplja se oko vaših organa i stomaka i stvara inflamatorni odgovor u vašem telu, koji utiče na hormone gladi i osetljivost na insulin. Masnoća na stomaku ili trbušna mast, poznata i kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << visceralna, pre nego mast koja leži ispod vase kože, uzrokuje i hronične bolesti, poput dijabetesa, bolesti srca… - kaže Ešli Larsen.

Zapravo, taj naš višak masti na stomaku ume da bude štetniji za naše zdravlje ukoliko ga ima previse.

Ako je tačna ona rečenica da smo "mi ono što jedemo", onda je najbolja ideja u svoj dnevni meni uvrstiti hranu koja sagoreva salo sa stomaka!

Probajte sa sledećim namirnicama:

Naravno, samo unos određene hrane nije dovoljan, pa obavezno kombinujte ove namirnice sa koracima koji će ubrzati proces sagorevanja masti. Vežbanje dubokog disanja smanjuje stres, koji tako često, zbog hormona, utiče na to da u srednjem delu skladištimo više masti.

Svakodnevne šetnje, ukoliko niste ljubitelji treninga, pomažu u podsticanju smanjenja nivoa kortizola, reguliše nivo insulina, što pomaže manjem skladištenju masti u stomaku.

Naravno, pratite šta jedete i u kojoj meri i budite dosledni!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.