ZBOG ŠAMPONA KOJI SVI KORISTE DOBILA OPEKOTINE: Posle kome i stotina operacija, poslala UPOZORENJE svima

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2022, 15:17

ZBOG ŠAMPONA KOJI SVI KORISTE DOBILA OPEKOTINE: Posle kome i stotina operacija, poslala UPOZORENJE svima

Tinejdžerka dobila opekotine trećeg stepena zbog medicinskog šampona, pa poslala upozorenje svima!

Nikad ne biste ni pomislili da šampon za kosu može da bude toliko opasan, ali tinejdžerka Alima Ali (18) pre nekoliko godina je upravo zbog ovog proizvoda zadobila opekotine trećeg stepena.

Ova devojka koja živi u Engleskoj, u decembru 2016. godine se vratila kući iz internata u kojem boravi, kada je shvatila da ima vaške. Da bi ih se rešila, uzela je medicinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šampon namenjen upravo za ovaj problem i ostavila ga da deluje neko vreme na kosi, kako i piše u uputstvu.

A post shared by Aleema 🕊 (@aleemaxali)

Alima je rešila da u međuvremenu obavi neke svoje obaveze i pomogne majci da izbaci smeće. Međutim, kada je ušla u kuhinju po smeće, njena majka je spremala ručak, a ona nije shvatila da je šampon na njenoj kosi veoma zapaljiv.

Njena kosa je odjendom počela da gori i cela glava joj je bila u plamenu! Alina je tada imala samo 12 godina i odmah je odvezena u bolnicu, gde je primeljena na intenzivnu negu i provela je dva meseca u veštačkoj komi.

"Sećam se da sam bila u panici, u stanju šoka i da sam samo razmišljala: 'Umreću'. Bila sam u komi dva meseca, a lekari su postepeno povećavali vreme koje provodim u budnom stanju", priseća se ova devojka.

A post shared by Aleema 🕊 (@aleemaxali)

Nakon svega što je preživela, Alima kaže da je zahvalna zbog svih okolnosti i kaže da ju je ova užasna nezgoda naučila da više voli sebe i da sada ima više samopouzdanja.

Alima je inače u ovoj nezgodi zadobila opekotine trećeg stepena na 55 odsto tela, uključujući i lice, glavu, grudi, ruke, butine, stomak, leđa i šake. Takođe je izgubila i sedam prstiju, a proces oporavka je bio veoma dug i težak.

"Moj oporavak je bio ekstremno težak i još uvek traje. Svakog dana moram da koristimo ovlaživače, odeću sa kompresijama, kreme, lekove... Imala sam stotine operacije i verovatno ću morati da ih imam još u budućnosti", zaključuje ova hrabra devojka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.