ZA LICE BEZ BORA I JAKU KOSU: Evo kako da koristiš kokosovo ulje u svakodnevnoj nezi

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA LICE BEZ BORA I JAKU KOSU: Evo kako da koristiš kokosovo ulje u svakodnevnoj nezi

Čini čuda!

Kokosovo ulje jedna je od najpopularnijih namirnica kada je u pitanju nega kose i kože.

Ono ima neverovatne benefite kada je u pitanju upotreba u kozmetičkoj industriji. Koristi se umesto hidratante kreme, odličan je čistač za kožu, a uz to i izuzetno pristupačan proizvod.

Evo kakve sve primene ima kokosovo ulje.

Hidrira lice

Ipak kokosovo ulje se ne preporučuje svima, jer može može da zapušiti pore, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ako vaša koža toleriše teška ulja i kreme onda je odličan način da hidrirate  kožu.

Ono povećava nivo vlage i pomaže koži da se vrati u život posle isušivanja od sunca, pa tako sprečava nastanak bora. Najbolje vreme za nanošenje je pred spavanje, jer će tako dugo ostati na koži pa će ga ona iskoristiti na najbolji mogući način.

Osim toga, možete da ga dodate tečnom puderu za dnevnu hidriranost.

Ulje za masažu

Odlično je za masaže. Možete ga koristiti zasebno ili možete da ga pomešate sa par kapi omiljenog eteričnog ulja.

Losion za telo

Preporučuje se nanošenje nakon kupanja, a posebno nakon brijanja, jer će umiriti kožu.

Skidanje šminke

Ako vam se ideja da ostavite kokosovo ulje na licu celu noć ne dopada, pokušajte da ga koristite kao sredstvo za uklanjanje šminke. Kokosovo ulje uklanja šminku i prljavštinu sa kože.  Koristite ga kao i svaki drugi skidač šminke. Natopite tufr uljem i pređite preko lica.

Piling

Pomešajte kokosovo ulje sa kafom, krupnim šećerom ili morskom solju i imaćete najbolji pilng za telo. Ovakav tretman izvodite isključivo na telu, jer će biti previše agresivan za lice.

Jaka kosa

Kokosovo ulje savršeno hrani i hidrira kosu. Nanesite ga na vlasi pred spavanje i prenoćite tako. Posle nekog vremena primetićete da vam dlaka jača i postaje sjajna, a krajevi će prestati da se krzaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.