ZA LEPOTU I ZDRAVLJE: Zbog ova tri razloga treba da jedete lubenicu što češće

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2017, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA LEPOTU I ZDRAVLJE: Zbog ova tri razloga treba da jedete lubenicu što češće

Jedite je svaki dan.

Likopen, citrulin i arganin - dragoceni sastojci lubenice pravi su prirodni lek!

DA LI STE ZNALI ZAŠTO SE ŽELE DAJE BOLESNICIMA? Istina koja će vas ostaviti bez teksta!

Nedavna američka studija pokazala je da bi visok sadržaj likopena u lubenici mogao da smanji rizik od srčanih oboljenja. 100 g lubenice sadrži 4532 mcg likopena dok se u istoj količini kuvanog paradajza nalazi 3041 mcg ovog antioksidansa.

DVE KAŠIKE >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << DNEVNO I ZBOGOM SALU NA STOMAKU: Ovo piće sagoreva masnoću koja se teško skida ODMAH

Na kardiovaskularno zdravlje isto tako povoljno utiču i dve aminokiseline koje se nalaze u lubenici - citrulin i arginin. Ove aminokiseline poboljšavaju cirkulaciju, snižavaju nivo holesterola u krvi i sprečavaju taloženje plaka u arterijama. Jedno istraživanje je takođe pokazalo da lubenica pomaže u prevenciji hipertenzije kod gojaznih ljudi.

OPREZ!! Od OVE kreme za sunčanje ćete dobiti rak kože - NIKAKO je ne smete koristiti

Lubenica predstavlja odličan izvor beta-karotena koji se u telu pretvara u vitamin A i koji je važan za zdravlje kože i kose. Vitamin A je neophodan za proizvodnju sebuma koji kožu i kosu štiti od dehidratacije. Lubenica isto tako sadrži vitamin C koji ima važnu ulogu u proizvodnji kolagena. Stvaranje kolagena podstiču i aktivni sastojci u proizvodima od soje, mahunarkama i zelenom lisnatom povrću. Lubenica inače doprinosi hidrataciji čitavog organizma što rezultuje i lepšim izgledom kože i kose.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.