ZA JAČI IMUNITET: KORA pomorandže je PREPUNA VITAMINA C, a evo kako da je KONZUMIRATE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2019, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA JAČI IMUNITET: KORA pomorandže je PREPUNA VITAMINA C, a evo kako da je KONZUMIRATE!

Evo kakvog je ukusa!

Napravite sami svoju dnevnu dozu. Uzmite agrume - limun, pomorandžu, grejp, mandarinu ili limetu, pa kada ih pojedete, dobro operite koru i iseckajte je.

Poređajte je na čistu pamučnu tkaninu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi dok ne postane suva. Zatim je ubacite u blender i izmiksajte u prah, preručite u posudu sa poklopcem i držite je na suvom i hladnom mestu.

Konzumirajte bar jednu kašičicu praha dnevno, tako što ćete ga sipati u supu, salatu, sok, desert... Jer, kora agruma sadrži vrlo visoke doze vitamina C i bogata je enzimima i fitonutrijentima, a ukus je vrlo prijatan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.