Vaše dete psuje? Evo na koje načine možete to da zaustavite!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaše dete psuje? Evo na koje načine možete to da zaustavite!

Prvo počnite od sebe...

Sva deca eksperementišu sa psovkama i ružnim rečima. Nekada roditeljima nije jasno gde su to mogli da čuju ali treba biti svestan činjenice da su deca mali sunđeri koji jednostavno sve upijaju.

Trampu se CEO SVET SMEJE, Asad ga POTPUNO PONIZIO! Ameri doživeli TOTALNI FIJASKO!

Ne mora da znači da non-stop psujete u kući i da je čuo od vas, jer mališan ružne reči može čuti na televiziji, u prodavnici, na igralištu, u vrtiću... >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dovoljno je da neku reč čuje samo jednom i da je ponavlja stalno. Uostalom nije ni važno tražiti uzrok, tačnije osobu od koje je čuo ružnu reč, već da mu date do znanja koliko je to ružno i nepristojno.

MED MEDENI: Jelena spremila ćerkicu za šetnju, a OVO će svim mamama biti presmešno! (FOTO)

Kako da detetu dam do znanja da je ružno psovati?

Moje dete psuje zato što se ljudi tome smeju i ono misli da je to zanimljivo. Šta da preduzmem?

Budite spremni na to da će vam najveći problem biti okolina (rodbina, prijatelji...), kojima će biti smešno i zanimljivo kada dete govori ružne reči, a možda će ga ohrabrivati ili čak učiti novim neprikladnim izrazima.

Ukoliko se radi o vama bliskim ljudima, objasnite im da vam to smeta i da ignorišu dete kada psuje. Ako neko iz inata neće da vas posluša, u tom trenutku nemojte ništa da preduzimate, već sačekajte da popričate ozbiljno sa detetom čim dođete kući ili budete nasamo. Objasnite mu koliko je ružno psovati i da mu se svi smeju zato što to nije lepo, a ne zato što je zanimljiv.

Čak iako ste liberalni po pitanju psovki i govorenja ružnih reči, detetu treba dati do znanja da to nije lepo, jer se može desiti da vam u nekom društvu bude izuzetno neprijatno zbog njegovog ponašanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.