Uživaćete u mekanom, ukusnom desertu: Najlakši recept za američke palačinke

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživaćete u mekanom, ukusnom desertu: Najlakši recept za američke palačinke

Spremne začas!

Iako smo mi navikli da jedemo palačinke spremljene na drugi način, i američke palačinke su veoma ukusne - probajte i uverite se!

U manjoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, pa odložite sa strane.

U posudi srednje veličine pomešajte mleko i puter (ili ulje), dodajte jaje, pa umutite. Dodajte suve sastojke i izmešajte dobro.

Dublji tiganj zagrejte na vatri srednje jačine i podmažite ga uljem. U zagrejan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tiganj sipajte po dve-tri kašike smese i pecite oko minut, pažljivo okrenite i pecite minut-dva sa druge strane.

Palačinke ređajte na tanjir i prekrivajte folijom da se ne bi hladile dok ne ispečete sve. Poslužite ih tople, prelijte sa malo javorovog sirupa ili meda i dodajte voće po želji – borovnice, banane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.