Uskoro puni 72 godine, evo kako danas izgleda Tvigi FOTO

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 15:35

Uskoro puni 72 godine, evo kako danas izgleda Tvigi FOTO

Njen androgin izgled i mršavost su podstakli nove estetske trendove u svetu savremene mode.

Lesli Loson, koju svi znamo pod nadimkom Tvigi, rođena je 19. septembra 1949. godine. Sa samo 16 godina krenula je u manekenske vode i zahvaljujući krupnim očima, sitnoj građi i kratkoj kosi koja je bila neobična za to vreme, postala je jedna od najupečatljivijih i najtraženijih manekenki sveta.

Sredinom šezdesetih stekla je veliku popularnost, radila je širom planete, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krasila je naslovne strane "Voga", "Tatlera". Često je bila ne meti kritičara koji su osporavali njen dečački izgled i opisivali su njenu mršavost kao izrazito nezdravu.

To je nije sprečilo da uspešno gradi karijeru, jer je većina bila zadivljena njenom pojavom, a jednom prilikom je izjavila: "Nikada nisam imla struk. Čak i moja silueta je bila uvek ravna. Ali naučila sam kako da optičkom iluzijom dam sebi malo struka. Stavite kaiš", pričala je.

Njene oči sa izrazito naglašenim trepavicama i danas su predmet velike inspiracije, a o šminkanju je svojevremeno pričala: "Šminkala sam se sama. Imala sam lutku koja je imala te velike trepavice na donjem i gornjem kapku, pa sam kopirala ovaj izgled dok sam šminkala oči, stavljajući lažne trepavice. Dakle, sama sam došla do tog izgleda".

Dominirala je modnom scenom i sedamdesetih, ali je svoju karijeru proširila i na film, muziku i televiziju, gradeći reputaciju prave pop-kult ikone.

Pojavljivala se u filmovima "The Boy Friend", "The Blues Brothers". Bila je voditeljka "This Morning", pojavljivala se kao jedna od žirija u emisiji "America's Next Top Model", snimala je albume.

I dalje je aktivna u svetu mode. Već duže vreme bavi se kreiranjem odeće za žene njenih godina, a njena autobiografska knjiga "Twiggy in Black and White" završila je na listi bestselera, poslednji album koji je objavila je "Romantically Yours" iz 2011.

"Biti mlad nije u godinama, već u slobodnom duhu. Možete da upoznate nekoga od 20 godina koji je dosadan i star, ili pak nekoga od 70 godina koji je mladalački i uzbudljiv. Upoznala sam Freda Astera kada je imao 72 godine, a ja sam imala 21 i zaljubila sam se u njega. On je svakako bio slobodnog duha."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.