Umesto da baciš ljuske od jajeta - napravi masku za lice!

Izvor: Prva.rs, 07.Dec.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto da baciš ljuske od jajeta - napravi masku za lice!

Ljuska od jajeta nikako nije otpad koji treba da bacite. Delotvorna je zbog bogatstva kalcijumom i drugim važnim mineralima, naglašavaju stručnjaci, navodeći na koji način može korisno da se upotrebi.
* Ispečene sveže ljuske od jaja su savršena maska za lice. Ljuske pecite desetak minuta u rerni na 150 stepeni, a potom tako osušene usitnite u avanu ili nekoj drugoj odgovarajućoj posudi da postanu prah. Dobijeni prah pomešajte sa jednim belancetom i nanesite na lice. Dok se maska >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << suši osetićete kako se lice zateže. Lice umijte tek kada je maska potpuno suva.
* Ako se posečete nožem dok pripremate obrok ili radite nešto drugo, dovoljno je da razbijete jaje i sa unutrašnje strane ljuske skinete tanku opnu. Opnu stavite na posečeno mesto i krv će nakon nekoliko sekundi prestati da curi. Opnu možete da stavite i ukoliko vas muče žuljevi na nogama, a delotvorna je i kod ublažavanja svraba i iritacije kože.
* Za ojačavanje noktiju, u lak dodajte malo praha dobijenog od ljuski. Da bi vam ruke bile nežne, u kremu za ruke takođe dodajte prah od ljuski jajeta, kao i u kockice leda kojima masirate lice - na taj način usporićete nastanak bora. Dovoljno je da u posudice za led stavite prah, naspete vodu i zaledite.
Izvor: novosti

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.