Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 15:10

UNS: Odložena sednica REM-a, novinari nisu mogli da prisustvuju zbog epidemioloških mera

Sednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na kojoj je danas trebalo da se raspravlja o rijaliti programima i izveštavanju tokom izborne kampanje, odložena je za 2. novembar pošto novinarima nije omogućeno da prisustvuju usled obaveze poštovanja epidemioloških mera.

Kako je prenelo Udruženje novinara Srbije (UNS), sednica je odložena na predlog članice REM-a Višnje Aranđelović koja je insistirala na prisustvu novinara zbog zainteresovanosti javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za teme koje su na dnevnom redu Saveta tog tela.

REM je prethodno obavestio UNS da usled pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji Beograda, nije u mogućnosti da omogući potpunu bezbednost za sve koji žele da prisustvuju današnjoj sednici Saveta, zbog čega je odlučeno da prisustvuju samo zaposleni u regulatoru.

Održavanje sednice pomereno je za 2. novembar kada će kako se navodi, biti obezbeđena sala u kojoj će moći da se ispoštuju epidemiološke mere, kako bi i novinari mogli da prisustvuju.

Na dnevnom redu odložene sednice našli su se između ostalog, odlučivanje o nacrtu pravilnika o vremenu emitovanja rijalitija prisilnog okruženja, završnom izveštaju službe REM-a o medijskom izveštavanju u predizbornoj kampanji, kao i o zahtevu Adria Media Grupe za kontrolu rada televizije N1.

Članovi Saveta REM-a trebalo je da na današnjoj sednici donesu odluku o nacrtu pravilnika kojim rijaliti programi prisilnog okruženja prelaze u noćni termin, od 23 do 6 sati ujutru.

Ukoliko pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija prisilnog okruženja bude usvojen, prestaće da važi preporuka REM-a iz 2015. godine koja emitere nije obavezivala da izbace takve sadržaje iz dnevnog programa.

Iz UNS-a su podsetili da je u BiH od 2016. emitovanje rijaliti programa vremenski ograničeno na period posle ponoći dok je u Crnoj Gori prikazivanje takvih programa dozvoljeno od 23 sata, pri čemu to ograničenje ne važi i za kablovske programe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica REM-a odložena jer novinari nisu mogli da prisustvuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020

Sednica Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na kojoj je danas trebalo da se raspravlja o rijaliti programima i izveštavanju tokom izborne kampanje, odložena je jer novinarima, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, nije bilo omogućeno da prisustvuju...U saopštenju Udruženja novinara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

UNS: Odložena sednica REM-a, novinari nisu mogli da prisustvuju zbog epidemioloških mera

Izvor: Danas, 21.Okt.2020

Sednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na kojoj je danas trebalo da se raspravlja o rijaliti programima i izveštavanju tokom izborne kampanje, odložena je za 2. novembar pošto novinarima nije omogućeno da prisustvuju usled obaveze poštovanja epidemioloških mera. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.