UKUSNE I ZDRAVE: Ove namirnice, SREĆOM možemo da jedemo svaki dan iako su baš kalorične!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKUSNE I ZDRAVE: Ove namirnice, SREĆOM možemo da jedemo svaki dan iako su baš kalorične!

Hrana dobra i za telo i za izgled.

Za zdravlje, ali i lepši izgled svakog čoveka, potrebna je izbalansirana ishrana u kojoj su uključene sve namirnice – ali sa merom. Poznato nam je da se kalorične i masne namirnice u širokom luku zaobilaze, a zeleniš i ono što nam se reklamira kao zdravo mora svakodnevno da se unosi u organizam.

Međutim, postoje i one namirnice koje ne mogu da naštete našem izgledu i zdravlju uprkos broju kalorija koje sadrže. Pogledajte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su i sledeći put nemojte oklevati kada vam se upravo neka o njih sa liste nađe u mislima...

ISHRANA BEZ MASTI UBIJA: Zbog ovih stvari MORATE da jedete meso, sir i puter pa i ako ste na dijeti

Orašaste plodove obično konzumiramo između obroka jer predstavljaju idealan mini obrok koji može da zasiti organizam. Iako imaju visok broj kalorija (preporučuje se jedna do dve šake dnevno), ove namirnice su bogate magnezijumom, vitaminom E i proteinima. Zato se smatra idealnim dodacima u ishrani veganima i vegetarijancima koji ne konzumiraju meso.

I POVRĆE GOJI: Ako želiš da izgubiš kilograme, OVO moraš da izbegavaš

Jogurt bez obzira na to koliko ima masti, mnogo je bolja namirnica nego konkretno mleko. Gust ili redak, jogurt je idelan izvor kalcijuma koji štiti i jača zube i zdravih bakterija koje utiu na poboljšan rad čitavog digestivnog sistema. Naravno, ovo ne važi za voćne jogurte koji su prepuni šećera i aditiva.

Poput jogurta i sir je odlična namirnica koja treba da se nađe na vašoj listi namirnica svakog dana. Ovo će posebno obradovati one koji ne mogu bez ove ukusne mlečne “poslastice”. Sir je bogat vitaminom B12, selenom, fosforom i naravno kalcijumom, ali i proteinima koji su bitni za rad i jačanje mišića.

MRŠAVLJENJE NIKADA NIJE BILO LAKŠE: Uradi samo ovih PAR stvari PRE SPAVANJA i prepolovićeš se!

Iako ima visok broj zasićenih masnih kiselina, kokos se i dalje smatra zdravom namirnicom. Zašto? Zato što se kokosove masne kiseline u telu drugačije apsorbuju i razgrađuju, što ne dovodi do nikakvih zdravstvenih problema, već samo pozitivnih efekata. Kokos dugo čini sitim, pa se samim tim smatra odličnim za one osobe na posebnom režimu ishrane.

Riba je jedan od najzdravijih tipova mesa, pa se zato preporučuje njena česta konzumacija u toku nedelje. Riblje meso je bogato omega 3 kiselinama koje telo ne može samo da proizvodi, a koje su potrebne za normalan rad čitavog organizma, ali i lepotu.

NA DIJETI SI? Onda obavezno izbegavaj OVAKO pripremljena jaja za doručak

Jaja su kao i riblje meso, bogata omega 3 masnim kiselinama, ali i mnogobrojnim mineralima i vitaminima. Jaja su kalorična, ali će vas dugo držati sitim i nahraniti vaše telo svim potrebnim nutrijentima.

Maslinovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, vitaminima E i K, antioksidansima. Dobro su poznata njegova pozitivna svojstva, a naročito činjenice da štiti od kardiovaskularnih bolesti i drugih različitih upala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.