Tope se u ustima i mame da uzmete još – lovačke šnicle sa pire krompirom

Izvor: Lepota i zdravlje, 17.Okt.2020, 13:01

Tope se u ustima i mame da uzmete još – lovačke šnicle sa pire krompirom

Za trpezarijskim stolom malo šta može da nas iznervira kao žilavo meso koje jedva možemo da žvaćemo. Kada je u pitanju govedina, pored kvalitetnog mesa,  na to da li će nam ručak presesti ili ćemo poželeti dodatak, u velikoj meri utiče recept. Lovačke šnicle se prave od teletine, a sočne zalogaje koji se tope u ustima savršeno dopunjuju pire krompir i neka sveža salata. Lovačke šnicle Sastojci: 500 g telećih šnicli (poslužiće i juneće, ali meso neće biti tako mekano) 1 kašika >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << brašna 2-3 kašike ulja za prženje 2 čena sitno seckanog belog luka 1 kašičica mlevene paprike začini po izboru (so, biber, peršun) 500ml vode 500g krompira Priprema: Meso isecite na deblje šnicle i izlupajte ih tučkom. Kratko ih propržite na ulju sve dok ne počnu da se rumene. Izvadite šnicle iz tiganja, pa u masnoći koja je ostala od prženja mesa izdinstajte beli luk. Vodite računa da temperatura ne bude previsoka jer će luk zagoreti i postati gorak. (Pročitaj: Brzo se pravi, a još brže pojede – lava kolač od crne čokolade) Kada luk počne da menja boju, uz neprekidno mešanje dodajte brašno i začine. Sipajte vodu i mešajte varjačom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pustite da dobijeni sos proključa, pa u šerpu vratite meso. Krčkajte šnicle oko sat vremena, a pre nego što isključite špret, viljuškom proverite da li je meso omekšalo. Krompir pire Skuvan i posoljen krompir izgnječite viljuškom, pa dok je još vruć dodajte puter i malo mleka. Mešajte dok ne dobijete kremasti pire. Ukoliko je potrebno, dosolite ga. Uz lovačke šnicle poslužite pečene paprike, a ako ih nemate, napravite neku vitaminsku salatu. Pomešajte povrće koje imate u frižideru (kupus, kukuruz, šargarepa, zelena salata, masline…), začinite ga uljem i limunovim sokom, pa posolite. (Pročitaj: Gorka salata? Nikad više! Uz ovaj postupak, krastavac neće gorčiti) Salatu i pire servirajte pored šnicli, a preko pirea sipajte kašiku umaka. Prijatno! lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, PexelsThe post Tope se u ustima i mame da uzmete još – lovačke šnicle sa pire krompirom appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.