TIHI UBICA IZAZIVA NEPLODNOST I VANMATERIČNU TRUDNOĆU: Ovo je bolest koja se provlači neopaženo

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIHI UBICA IZAZIVA NEPLODNOST I VANMATERIČNU TRUDNOĆU: Ovo je bolest koja se provlači neopaženo

Često je neprimetna

Aktuelna istraživanja pokazuju da nije čudo što je hlamidija poznata pod nazivom "tihi ubica".

PODIGNITE NOGE VISOKO: Jednostavna vežba POMAŽE kada ste UMORNI, a evo koji su EFEKTI!

Poslednji izveštaj Američkog centra za kontrolu bolesti je pokazao da jedna od sto osoba u Americi ima ovu zaraznu polnu bolest. Jedna osoba možda zvuči i ne tako strašno, ali kada se napravi konačna računica to znači da više od 1,8 miliona ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Americi ima hlamidiju.

Hlamidija je polno prenosiva bakterijska bolest koja često prolazi neprimetno, a može da izazove hronične bolove, vanmateričnu trudnoću i neplodnost.

PSIHOTERAPEUT OTKRIVA: Ako želite da se vratite u krevet čim se probudite, možda patite od OVE bolesti!

Ova bakterija se, međutim, ukoliko se pravovremeno otkrije, može izlečiti za par dana nekom od efikasnih terapija antibioticima.

- Kod oba pola, hlamidija može ali i ne mora da izazove pad energije, kao i bolove, pogotovo tokom mokrenja, ali teško je odrediti da će to baš u vašem slučaju tako da se pokaže, jer nijedan simptom nije isklučivo njen i jasan pokazatelj da imate hlamidiju -  izjavila je Meri Džejn Minkin, profesor na univerzitetu Jejl.

Testovi na hlamidiju bi trebalo da budu predloženi ženama koje pripadaju rizičnim kategorijama. Onima koji prečesto menjaju partnere, manje obrazovanim grupama, kao i tokom posete lekaru opšte prakse ili ginekologu, a ne samo u specijalizovanim ustanovama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.