Šumadijski specijalitet - zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 09:38

Šumadijski specijalitet - zapečeni krompir sa slaninom i kajmakom

Ovo jelo je za velike gurmane i one koji ne broje kalorije.

Sastojci:

1 kg krompira

200 g slanine

200 g kačkavalja

5 kašika kajmaka

so, biber

peršun

Priprema:

Krompire dobro operite pre pripreme, potom skinite gornji deo sa jedne strane, pa uzdubite sredinu. Začinite ih po ukusu i poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte aliminijusmkom folijom. Ubacite u rernu zagrejanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 200 C i pecite nekih 45 minuta. Za to vreme iseckajte slaninu na sitnije kocke, pa kada izvadite krompir na svaki ravnomerno rasporedite slaninu na njih stavite po punu kašičicu kajmaka. Ponovo vratite foliju, pa pecite još 15 minuta. Izvadite kromir i preko svakog bogato stavite narendanog kačkavalja, pospite peršunom vratite u rernu da se sve zajedno zapeče još 20 minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.