Stiže pomoć novopečenim roditeljima: Ova mašina će moći da predvidi kad će beba da se probudi

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže pomoć novopečenim roditeljima: Ova mašina će moći da predvidi kad će beba da se probudi

Novopečenim roditeljima i te kako je dobrodošla svatka vrsta pomoći.

Monitor za praćenje beba na kojem radi Google mogao bi da bude i te kako koristan za umorne roditelje.

Ekipa iz Google-a radi na uređaju koji će koristiti veštačku inteligenciju i metodu praćenja pokreta očiju kako bi mogao da upozori roditelje da će se njihovo dete probuditi za desetak minuta, piše index.hr. Naime, toliko vremena je potrebno bebama da se potpuno probude.

To bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ujedno trebalo da bude dovoljno da roditelji pripreme flašicu, pronađu varalicu, nežno promene pelenu ili poprave vreću za spavanje, odnosno da porade na svemu što može detetu ometati san.

"Ovo zvuči predobro da bi bilo istinito", prve su reakcije roditelja, a Google još ne otkriva puno detalja o svojoj inovaciji.

“Naši zaposleni imaju razne ideje. Neke dovedu do stvarnog proizvoda ili usluge, neke ne”, poručili su iz Google-a i tako zapravo potkrepili sumnju da možda ne bismo trebali da se pre vremena radujemo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiže pomoć novopečenim roditeljima: Ova mašina će moći da predvidi kad će beba da se probudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019

Monitor za praćenje beba na kojem radi Gugl mogao bi da bude i te kako koristan za umorne roditelje...Ekipa iz Gugla radi na uređaju koji će koristiti veštačku inteligenciju i metodu praćenja pokreta očiju kako bi mogao da upozori roditelje da će se njihovo dete probuditi za desetak minuta, piše...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.