Starinsko INHALIRANJE nad biljkama: LEČI mnoge bolesti, na LICE deluje poput kolagena

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 12:15

Starinsko INHALIRANJE nad biljkama: LEČI mnoge bolesti, na LICE deluje poput kolagena

Pre inhaliranja morate da naučite koje biljke da koristite i u kojoj količini

Vreme je da se suočimo s činjenicama i istinom i priznamo sami sebi kako vreme u kojem danas živimo nije dobro za našu kožu i zdravlje.

Zagađenje vazduha povećava se u mnogim zemljama, smog nam prodire u pore i disajni sistem, prerađena hrana takođe utiče na kožu i organizam, a bez UV zaštite više iz kuće ne bi trebali izlaziti.

Naparivanje prirodnim putem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prva i osnovna pomoć kod ovakvih zdravstvenih problema jeste udisanje pare. Ukoliko se para udruži i sa nekim eteričnim uljem, put do pročišćenih sinusa je zagarantovan. Osim što će disajni putevi biti pročišćeni, eterična ulja na pari imaju i antibakterijska i antialergijska dejstva.

Kako se naparavati? Postupak da se pripremi tečnost za inhalacijuje krajnje jednostavna. Sve što je potrebno je 2 do 4 dcl vode, koju je potrebno zagrevati do tačke ključanja. U nju se sipa 3 do 4 kapi eteričnog ulja, najbolje da to bude ili žalfija, eukaliptus, metvica ili čajevac.

Sledeći korak je staviti lice iznad pare i prekriti glavu nekom tkaninom ili peškirom. Udisati paru što više dok se ne ohladi. Mora se samo obratiti pažnja da se ne stavi više ulja negošto je potrebno, jer u tom slučaju inhalacija može biti neprijatna, jer će se u nosu osećati neprijatno peckanje.

Đumbir vam može pomoći kod lečenja sinusitisa i zapušenog nosa, bosiljak kod upornog kašlja, nana i kamilica za iskašljavanje i opuštajući tretman.

Parenje sprečava pojavu bora

Svi znamo da su bore nešto što milion žena žele odložiti. Među hiljadama obećanih lekova nalaze se i dva sastojka poznata kao kolagen i elastin. Međutim, ako niste raspoloženi ili niste u mogućnosti sada da ih koristite, parenje lica sjajna je alternativa. Ono će oksidirati vašu kožu i pojačati cirkulaciju što će kao rezultat dati bolju proizvodnju kolagena koji će uticati na gladak izgled vašeg lica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.