Šta NIKAKO ne treba jesti pre odlaska na PLIVANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta NIKAKO ne treba jesti pre odlaska na PLIVANJE

Izbegavajte ove napitke i hranu.

Ukoliko ste planirali da odete na bazen, ovu hranu i piće treba da izbegavate pre plivanja:

KILOGRAMI ĆE SE ISTOPITI: Četiri predloga za ZDRAV I UKUSAN doručak!

Konzumiranje hrane s visokimprocentom masnoća pre plivanja može da uzrokuje probleme s probavom i osećaj nelagodnosti, a sladoled je krivac za to.

S obzirom na to da nam je telo najviše u vodoravnom položaju dok plivamo, refluks kiseline može da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavlja problem, a začinjena hrana može još više da pogorša taj problem. Zato, pre plivanja ne konzumirajte ljute soseve, papričice i drugu hranu koja bi mogla da vam stvara nelagodu.

NEZADOVOLJNI STE? NASPAVAJTE SE! Naučnici otkrili TAČNO koliko sati sna je potrebno za SREĆU!

Sokovi mogu da uzrokuju grčeve i probleme sa stomakom, a to će vam otežati plivanje.

Konzumiranjem celera povećava se opasnost od štetnog UV zračenja.

BRZO REŠENJE ZA BOLOVE: Ovaj lek svakodnevno koristite, a nemate pojma koliko je OPASAN!

Kada pijete alkohol, vaši refleksi slabe, što može biti opasno pri plivanju. Najbolje je da ga potpuno izbegavate pre ulaska u vodu.

Konzumiranje kafe i energetskih pića može da izazove proliv ili mučninu dok ste u vodi, a postoji i opasnost da ćete osetiti dehidriranost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.