Spremite najbolje kiflice na svetu: Evo kako, koliko dugo i na koliko stepeni treba da se peku

Izvor: B92, 27.Avg.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite najbolje kiflice na svetu: Evo kako, koliko dugo i na koliko stepeni treba da se peku

Prave domaćice imaju genijalne trikove za pripremu savršenih kiflica.

Prvo treba da znate kako da umesite testo za kiflice, a za to postoji mnogo recepata. Odaberite recept koji vama najviše odgovara i to u zavisnosti od namirnica kojima raspolažete.

Dobro umešeno testo obavezno treba da bude naraslo i tek tada možete od njega da pravite kiflice. Kada ste ih napravili, umotane kiflice treba da stavite u pleh na nekom rastojanju, jer će tokom pečenja udvostručiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju veličinu.

Nadev za kiflice može da bude i sladak i slan jer to nema nikakav uticaj na kiflice.

Rerna treba da bude zagrejana na minimum 160 ili 170 stepeni, to zavisi od rerne. Kiflice nikako ne treba da se peku u previše jakoj rerni, već da se postepeno peku, jer postoji mogućnost da iznutra, zbog nadeva, ostanu sirove, a da spolja već imaju zlatnu boju. Postepeno pečenje će vam garantovati dobar rezultat jer će kiflice ostati vazdušaste i ukusne i neće nakon pečenja splasnuti, što je znak da nisu pečene pravilno, piše Stvar ukusa.

Vreme pečenja kiflica je različito i ne može se reći tačno vreme, jer to zavisi od veličine kiflica i vrste rerne. Ako su kiflice veće, treba više vremena da se ispeku u odnosu na manje kiflice. Gledajte ih i ako su odozdo i odozgo dobile rumenu boju, to znači da su kiflice perfektno ispečene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.