Slađa je juče doživela MOŽDANI UDAR - Ovo je 5 SIMPTOMA KOJE NIKADA NE SMETE IGNORISATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 22:30

Slađa je juče doživela MOŽDANI UDAR - Ovo je 5 SIMPTOMA KOJE NIKADA NE SMETE IGNORISATI

Ako se pojave javite se lekaru što je pre moguće.

Moždani udar je globalna epidemija koja ugrožava živote, zdravlje i kvalitetu života.

Moždani udar je među najčešćim uzrocima smrti, može se dogoditi neočekivano i ne bira životno doba. U 85% slučajeva uzrokovan je začepljenjem krvne žile ugruškom. Tada se oštećenje mozga i invaliditet mogu umanjiti/sprečiti lekovima ili mehaničkim uklanjanjem ugruška.

Važno je prepoznati simptome >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moždanog udara i što hitnije se javiti lekaru kako bi se na vreme preduzele odgovarajuće dijagnostičke i terapijske mere. Pravovremenim početkom lečenja (što pre, najbolje unutar prva tri sata), takva se stanja mogu izlečiti.

Mnogi preživeli od moždanog udara suočavaju se sa značajnim izazovima koji uključuju fizički invaliditet, komunikacijske poteškoće, promene u razmišljanju i osećanju, gubitak posla, prihoda i socijalnih kontakata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.