Sećate se PAKLENE DEVOJČICE koja se smeška pored kuće koja gori? Nećete verovati kako danas IZGLEDA u 21. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021, 16:18

Sećate se "PAKLENE DEVOJČICE" koja se smeška pored kuće koja gori? Nećete verovati kako danas IZGLEDA u 21. godini

Obična šetnja se pretvorila u najjači poslovni poduhvat porodice.

Zoe Rut, koju mnogi pamte kao "paklenu devojčicu", koja stoji sa nestašnim smeškom ispred kuće koja gori, prodala je originalnu fotografiju za 473. 000 dolara.

Njeno ime je Zoe Rut i danas ima 21 godinu. Ovaj gif je na NFT - u koji predstavlja digitalnu platformu, koja omogućava autoru, odnosnu vlasniku gifa, da ga prodaje kao jedinstveno umetničko delo.

Zoe, koja je sada studentkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobila je anonimnu poštu od osobe koja ju je ohrabrila da proda ovaj gif NFT-u. Svaki NFT ima svoj digitalni potpis i služi kao javni dokument, tako da svako može da proveri autentičnost i vlasništvo imovine.

Ovu fotografiju napravio je Zoin otac 2005. godine, kada je Zoe živela zajedno sa svojom porodicom u blizini vatrogasne stanice. Devojčica je bila u šetnji sa ocem kada su vatrogasci izvodili vežbu ispred stanice. Zoe kaže da niko nije pokušavao da fotografija tako ispadne.

- Jednostavno je tako ispalo. Da li je to sreća ili sudbina? Ne znam, ali sam to iskoristila - kaže Zoe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.