Savet ruskih lekara: Ako osećate da PREHLADA nailazi samo ISPERITE GRLO sa ovim NAPICIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 19:45

Savet ruskih lekara: Ako osećate da PREHLADA nailazi samo ISPERITE GRLO sa ovim NAPICIMA

Koristile su ih i naše bake

Sezona virusa i prehlada je uveliko aktuelna.

Kada vas grlo malo boli i ne možete se osloboditi strašnog predosećaja da ćete se uskoro prehladiti, vreme je da posegnete za toplom vodom i ovim sastojcima koje sigurno imate u kući.

Otežano disanje i osećaj gušenja mogu da budu znaci prehlade, a pošto smo uveliko ušli u "sezonu" prehlada, normalno je da tražimo spas i u narodnoj medicini.

Verovali ili ne, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Rusiji postoje dva načina da suzbijete ili čak pobedite prehladu!

Iako su neki od nas čuli za trik sa ispiranjem usta sa slanom vodom, rusi pak tvrde da je najefikasnije ispirati usta sa mlakom vodom u kojoj je rastvorena kašičica sode birkarbone. Naravno, postoji i još jedna metoda, za one kojima ukus igra glavnu ulogu - možete ispirati usta i sa čajem od kamilice.

Sve što treba da uradite jeste da uzmete gutljaj ili dva i da "grgoćete" ovaj napitak barem jedan minut.

Čak i ruski lekari imaju običaj da pacijetima prepišu ispiranje usta sa čajem od kamilice ili sodom bikarbonom, piše "news.itmo.ru".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.