ŠTA SRBI VOLE U KREVETU: Kondom suvišan, prosek 5 partnera u životu, ali OVO će vas POSEBNO IZNENADITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 16:15

ŠTA SRBI VOLE U KREVETU: Kondom suvišan, prosek 5 partnera u životu, ali OVO će vas POSEBNO IZNENADITI

Muškarci se više trude da zadovolje ženu nego obrnuto

Prosečan Srbin i Srpkinja tokom života promene između pet i šest seksualnih partnera, a odnose upražnjavaju dva do četiri puta nedeljno, pokazuje istraživanje kompanije Dureks.

Seks se upražnjava uglavnom uveče, u krevetu i bez ikakvih rekvizita.

Vrhunac fantazije je seks na neobičnom mestu, uglavnom nemaju nikakav fetiš, vole kada je odnos nežan i dug, a samo osam odsto žena se zadovoljava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vibratorom.

Sam seksualni čin traje oko 15 minuta, a za pet, odnosno dva odsto ispitanika traje i više od sat vremena, pokazuje istraživanje kompanije Bajer Šering.

Svi bi hteli više seksa, SAMO 5 ODSTO ga vodi duže od sat vremena

Na pitanje koliko ste do sada imali seksualnih partnera ispitanici su najčešće navodili odgovor od 2 do 4 (29,5 odsto), više od 10 (15,8 odsto), dok je 17 odsto ispitanika odbilo da odgovori na postavljeno pitanje. U proseku, ispitanici su do sada imali 5,5 seksualnih partnera.

Za muškarce i žene u Srbiji, kada je u pitanju sam čin seksa, nije bitno koje je doba dana, ali najviše im odgovara veče. Ipak, za jutarnji seks se izjasnilo devet, odnosno šest odsto stanovništva Srbije, dok seksualne odnose u prepodnevnim satima žene uopšte ne zanima. Za 22 odsto muškaraca i 27 odsto žena u Srbiji seks traje i do pola sata.

Ženama važno maženje, muškarcima erekcija

A istraživanje je pokazalo i to da su žene manje zadovoljne seksom u odnosu na muškarce, 56 odsto naspram 67 odsto. Suštinske razlike između muškaraca i žena u Srbiji se ogledaju u tome šta ko smatra važnim, naime, 68 odsto muškaraca smatra da je najvažnija jaka erekcija, dok skoro isti toliki procenat žena, prednost daje maženju (67 odsto), mada ne zanemaruju ni muškarčevu erekciju (54 odsto).

Na pitanje koliko često imaju seksualne odnose u toku nedelje, ispitanici su većinom (44,2 odsto) izjasnili se od 2 do 4 puta, a jedan put nedeljno izjasnilo se skoro 20 odsto. Kao i u prethodnom pitanju, 17 odsto ispitanika nije želelo da odgovori na postavljeno pitanje. Kada se sve sabere i oduzme, prosečan broj seksualnih odnosa nedeljno iznosi 3,5 odsto.

Što se zaštite tiče (s tim da su ispitanici mogli da izaberu više metoda kontracepcije i zaštite) najviše je ispitanika koji koriste samo kondom (37,4 odsto), dok kombinovane metode prirodne kontracepcije i kondoma koristi 14,7 odsto ispitanika. Poražavajuća činjenica je da 18,3 odsto ne koristi niti jednu metodu zaštite, a da 17,9 odsto se oslanja samo na prirodne metode zaštite od neželjene trudnoće, što znači da o merama zaštite od side i polno prenosivih bolesti preko 35 odsto ispitanika pouzda u sreću, po principu "neće se to meni desiti“

Preteran stres ubija seks, muškarci se više trude da ugode ženi

Ostale metode kontracepcije i zaštite su zastupljene u manje od 3 odsto slučajeva. A, kao razloge zašto koriste prirodne metode zaštite, ispitanici su se izjasnili da su veoma praktične (46,1 odsto) i da su ugodnije od ostalih metoda (45,2 odsto), a ujedno nisu štetne po zdravlje (40,5 odsto).

Takođe smatraju da su prirodne metode romantičnije (30,4 odsto) od ostalih jer druge metode zahtevaju određenu pripremu, dok 24,4 odsto daje preferencu u tome što ne zahtevaju nikakve finanijske troškove. U slučaju da partner ne želi da koristi kondom 42,6 odsto ispitanika ipak bi imalo seksualni odnos, dok bi svega 32,41 odsto odbilo. Zanimljivo je da 18 odsto ispitanika eksplicitno ne želi da koristi kondom.

Podaci svedoče i da seks izbegavamo zbog preteranog stresa i umora, a da oba pola podjednako žele više nežnosti, maženja i spontanosti tokom samog čina. Istraživanje koje je sprovela farmaceutska kuća "Bajer Šering” pokazuje da 30 odsto žena doživljava više od jednog orgazma u toku seksa, a dva odsto žena ne doživi orgazam u toku odnosa. Interesantan je i podatak da je svakom drugom muškarcu na prvom mestu da njegova partnerka doživi orgazam, a tek svakoj četvrtoj je bitan partnerov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.