SPREČITE ZADRŽAVANJE VODE: Uz ove namirnice uspešno ćete se REŠITI ove neprijatnosti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREČITE ZADRŽAVANJE VODE: Uz ove namirnice uspešno ćete se REŠITI ove neprijatnosti!

Otoci su prošlost.

Zadržavanje vode u organizmu ili endem dešava se kada se višak vode iz nekog razloga ne izluči, već se nagomila u organizmu. Na edem upućuju otoci na rukama, stopalima, zglobovima i nogama.

Najviše žene pate od edema dok su u drugom stanju ili pred menstrualni ciklus, ali postoji još nekoliko razloga zbog kojih se voda zadržava u telu. Srećom, većina nije ozbiljna.

U slučajevima kada je otok umerene veličine i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nema skrivenog razloga za zadržavanje vode, ovaj problem možete da rešite pomoću sledećih namirnica, a kada izbacite višak vode, bićete izdraviji, lepši, vitkiji i osećaćete se mnogo bolje!

A post shared by @xiarella on Jul 13, 2018 at 1:26am PDT

Krastavac

Ovo povrće bogato vodom sadrži i nutrijente koji pomažu da se mokraćna kiselina izbaci iz bubrega. Sadrže kofeinsku kiselinu, koja pomaže da se višak vode izbaci iz tela. Krastavci su niskokalorični tako da ih možete jesti bez griže savesti.

Brusnice

Bogate antioksidansima i vitaminom C, brusnice pomažu izbacivanju viška vode iz tela. Takođe, štite ćelije od oštećenja uzrokovanog toksinima i slobodnim radikalima, a koji nastaju kao nus-proizvod metabolizma.

A post shared by Gohar Khachatryan (@goga.am) on Jul 9, 2018 at 11:29am PDT

Lubenica

Slasno letnje osveženje sadrži 92 odsto vode, ali i minerale i vitamine sa moćnim diuretičkim svojstvom.

Celer

Zbog jedinjenja po imenu kumarin koje sadrži, celer pomaže da se telo očisti tako što podstiče izbacivanje viška vode kroz urin. Takođe, pomaže boljem varenju i snižava rizik od pojave visokog krvnog pritiska.

A post shared by Katie Ruane (@harley_street_naturopath) on Jul 13, 2018 at 1:09am PDT

Đumbir

Ova namirnica smatra se jednom od najmoćnijih kada su u pitanju diuretička svojstva. Osim toga, đumbir pomaže boljem varenju i pomaže da se telo oslobodi štetnih toksina.

Šargarepa

Šargarepa je veoma bogata antioksidansima i vitaminima koji  podstiču detoksikaciju tela. Zahvaljući kalijumu kojim su bogate, šargarepe pomažu i u održavanju zdravog nivoa holesterola i šećera u krvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.