SPREČAVA KAŠALJ I PREHLADU: Ova BILJKA je toliko moćna, a možete je GAJITI u svojoj KUHINJI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREČAVA KAŠALJ I PREHLADU: Ova BILJKA je toliko moćna, a možete je GAJITI u svojoj KUHINJI!

Odličan izbor!

Veoma je bitno ojačati organizam i pripremiti ga za hladne dane koji dolaze. Kako bismo u tome uspeli, veoma je bitno da se uzima hrane biljnog porekla, pije dosta čaja, a jedna biljka vam u ovome može posebno pomoći.

Za probavne probleme

Italijani imaju recept za zdrava creva, a nema veze s pastom već sa bosiljkom. Ova biljka ima smirujuć efekat na probavni sistem, pa ako treba da smirite probavu u čašu vode dodajte malo bosiljka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Smirićete creva i ukloniti osećaj nadutosti.

Kod kašlja i prehlade

Idealan je kod prehlade jer smiruje i suši nadraženo grlo, a može da se napravi i čaj od osušenih listova bosiljka.

Kod glavobolje

Ako patite od glavobolje ili migrene dodajte dve kašičice suvog bosiljka u dve šolje vode. Prokuvajte. Kad voda provri, sklonite s vatre, glavu prekrijte mokrim peškirom i 'parite' se nad tim bar 10 minuta.

Protiv uboda i ugriza

Sok koji izlazi iz lišća bosiljka može pomoći da ranice od ugriza ili uboda brže zarastu, ali i da se smanji bol nakon uboda insekata. Operite lišće i zgnječite pod prstima, pa tečnošću odmah premažite ranu.

Za sniženje krvnog pritiska

Kad se uzima redovito, bosiljak može da smanji krvni pritisak, a može se uzimati i njegov sok ili čaj.

Protiv stresa i anksioznosti

Dodajte dve do tri šolje čaja od lišća bosiljka u kupku. Njegov miris pomoći će vam da se opustite, piše portal "Steth News".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.