SPISAK DESET KORISNIH AKTIVNOSTI: Stvari koje možete raditi kod kuće tokom izolacije, a da ne gledate serije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPISAK DESET KORISNIH AKTIVNOSTI: Stvari koje možete raditi kod kuće tokom izolacije, a da ne gledate serije!

Ukoliko radite kod kuće i po čitav dan ste za računarom, evo nekoliko predloga kako da se zabavite, a da izbegnete gledanje u ekran.

Zbog pandemije koronavirusa, mnogi rade od kuće, školski časovi se prate na daljinu, restorani su zatvoreni, osim za dostavu, a otkazani su svi događaji.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje socijalno distanciranje, interakcije sa drugima su nam ograničene, pa mnogi vreme provode gledajući sve serije i filmove koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << propustili u poslednjoj deceniji.

Iako nema ništa loše u tome što kvalitetno provodite vreme ispred ekrana, evo još 10 aktivnosti koje biste mogli da uradite, a koje ne podrazumevaju sedenje na kauču ceo dan.

Za početak, vežbajte da brinete o sebi

Svet je trenutno malo lud. Ako osećate pritisak da popunite svoje slobodno vreme, nemojte! Umesto toga, udahnite, opustite se i više se brinite o sebi. To ne znači samo da stavite masku na lice ili da uživate u kadi - mada, ako se zbog toga osećate dobro, svakako to uradite. To znači da se odmorite od Interneta, meditirate, kuvate ili čak zakažite termin za onlajn terapiju.

Kreirajte svoju društvenu igru

Svakako, mogli biste da igrate Monopol ili Riziko, ali stvaranje potpuno nove igre za vas i vaše ukućane nije samo zabava, već vam daje i priliku da se međusobno povežete putem skupa pravila koja ćete samo vi znati i razumeti.

Slažite slagalice ili rešavajte ukrštene reči

Tražite samoću? Ako volite slagalice, počnite da slažete neku kojoj ćete moći da se vratite u časovima odmora. Slaganje slagalica ima prednosti jer vam daje osećaj da ste nešto postigli, a i drži vas dalje od telefona tokom celog dana. Ako volite digitalne slagalice, lako ćete naći neku od aplikacija na netu, uz koje će vam brže proći vreme. Ukrštene reči ili neka druga enigmatika takođe će okupirati vaše vreme i izoštriti vam um.

Organizujete lov na blago

Ako imate cimere, decu, brojnu porodicu, podelite se u ekipe i zabavite se igrom koju ste sigurno zaboravili, a vrlo je uzbudljiva i razvija timski duh. Ako mislite da je to prelako i previše detinjasto, smislite komplikovane zagonetke i prepreke da otežate pronalaženje blaga.

Posvetite se novom hobiju

Sada je vreme da naučite veštine za koje nikada ranije niste imali vremena. Ne budite pod pritiskom da morate da napišete sjajan roman, samo radite stvari koje će vas usrećiti i potrajati vam neko vreme. Naučite par akorda na gitari. Bavite se pletenjem ili heklanjem. Slikajte ili crtajte uz tutorijale sa Interneta.

Trenirajte

Socijalno distanciranje znači da nema odlazaka u teretanu ili na časove fitnesa. Kako fizičko i mentalno zdravlje idu ruku pod ruku, pobrinite se da se ne udebljate. Onlajn časovi joge su sjajan način da se krećete i umirite svoj um. Na Ju Tjubu ima mnogo brzih, efikasnih vežbi koje možete isprobati, a tu su i aplikacije za vežbanje. Ne treba vam cela teretana da biste vežbali. Izaberite program koji se radi bez opreme, na malo prostora, pustite omiljenu muziku i dobro se oznojite.

Sredite svoje stvari

Raščistite ormare, fioke, police, frižider... Sigurno postoji mnogo stvari koje vam više ne trebaju, a niste ih do sada bacili iz samo vama poznatog razloga. Odvojite vreme da očistite svoj prostor i bićete manje anksiozni.

Osnujte virtuelnu čitaonicu

Organizujte klub ljubitelja knjige sa svojim prijateljima na Internetu. Pročitajte svi istu knjigu i razgovarajte o njoj. Uz razgovor možete pijuckati vino i malo tračariti, a iznenadićete se kako ljudi različito doživljavaju isto štivo.

Naučite novi jezik

Putovanja u strane zemlje biće ograničena neko vreme, ali vas niko ne može sprečiti da upoznajete različite kulture i učite o njima. Odvojite malo vremena svakog dana da naučite neki novi jezik ili usavršite neki koji već znate. Potražite neku aplikaciju za učenje jezika i počnite.

Otkrijte TikTok

Ako do sada niste koristili TikTok, vreme je da počnete. Pravljenje video zapisa u ovoj aplikaciji pruža vam priliku da budete kreativni i duhoviti, kao i da se bavite nekom fizičkom aktivnošću učeći beskrajni broj TikTok plesova. Zabavićete se sigurno.

Ostanite kod kuće i ostanite zdravi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.