SMIRIĆE TI KOŽU ISTE SEKUNDE: Najefikasniji prirodni lekovi za opekotine od sunca

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2019, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMIRIĆE TI KOŽU ISTE SEKUNDE: Najefikasniji prirodni lekovi za opekotine od sunca

Kao rukom odneseno.

Prekomerno izlaganje suncu čest je uzrok dobijanja raka kože.

Opekotine koje nastaju od štetnih UV zraka mogu biti veoma bolne i iritantne, a mi vam predstavljamo najefikasnije prirodne lekove koji će ublažiti crvenilo i smiriti opekotine.

1. Hladne obloge

Koristite haldne obloge, led ili hladan tuš kako biste temperaturu izgorele kože povratili u normalu. Ovaj proces bi trebalo da ponavljate nekoliko puta, u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od toga kog stepena je opekotina.

2. Stari dobri jogurt ili kiselo mleko

Svi znaju da jogurt i kisleo mleko pomažu kada izgorimo, ali još uvek nije baš najjasnije kako. Najverovatnije je zbog toga što ima višu pH vrednost pa je delotvoran za rashlađivanje.

3. Čaj

Nije potrebno da ga pijete već da ga koristite kao hladnu oblogu na opekotinama. Možete stavljati vrećice čaja na kožu. Najefikasniji je crni čaj jer može da isisa toplotu iz opekotine.

4. Tečnost

Kada izgorite pijte mnogo tečnosti, najbolje vode. Samo pomislite, ako je vaša koža suva i ispucala, onda je u takvom stanju i vaš organizam iznutra.

5. Mleko

Obloge od mleka mogu takođe da vam pomognu jer mleko sadrži vitamine A i D. aminokiseline i masnoće koji pomažu koži da se regeneriše i oporavi.

6. Krastavac

Znate da se koristi za osvežavanje kože lice jer je krastavac prirodni antioksidant koji će smiriti vaše opekotine od sunca. Možete ga iseći na kolutiće i staviti ga na opekotinu. Iako ne postoji dokaza da pomaže sigurno ćete osetiti olakšanje.

7. Soda bikarbona

Pomešajte je s malo vode i napravite pastu koju ćete naneti na bolnu površinu kože.

8. Jabukovo sirće

Sirće je efikasno kod rashlađivanja. Sipajte ga u bocu sa raspršivačem i naprskajte crvenilo na koži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.