SLAVNA GLUMICA PONOVO ZAVRŠILA IZA REŠETAKA: Društvo u ćeliji joj pravi POZNATI kolega! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLAVNA GLUMICA PONOVO ZAVRŠILA IZA REŠETAKA: Društvo u ćeliji joj pravi POZNATI kolega! (VIDEO)

Ne odustaje od svojih ideala!

Holivudska glumica Džejn Fonda izjavila je da je, inspirisana aktivizmom u borbi za očuvanje klime švedske tinejdžerke Grete Tunberg, odlučila da se vrati građanskoj neposlušnosti kojoj je bila verna u mladosti. Ovog puta, imala je u podršku, i to u vidu svog kolege, glumca Sema Voterstona (78), zvezde serije "Red i zakon".

Ona je izjavila da planira, gotovo pola veka nakon što ju je policija prvi put uhapsila kada je ispred Kapitola >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Vašingtonu demonstrirala protiv rata u Vijetnamu, da bude hapšena svakog petka kada se na skupovima bude borila za smanjenje upotrebe fosilnih goriva.

Fonda, koja je i danas kao i prošlog petka u svojoj 82-oj godini uhapšena na protestima protiv klimatskih promena u Vašingtonu, dodala je da očekuje da će na taj način ohrabriti i mnoge druge starije osobe da se aktiviraju u borbi za očuvanje klime, prenosi AP. Hapšenja koja je doživela u 2019. donose, kako je rekla, neka sasvim nova iskustva i izazove.

Danas policija koristi "bele plastične stvari na vašim zglobovima umesto metalnih lisica" i te nove stvari, kako dodaje holivudska zvezda, nanose veći bol.

- Jedini problem za mene jeste to što sam stara - kaže Fonda posle njenog prošlonedeljnog hapšenja kada je sa rukama vezanim iza leđa imala problema da uđe u policijski kombi, jer, kako je objasnila, "nije imala za šta da se uhvati".

Kako opaža AP, kada je ranije danas na kratko privedena, Fonda je imala ruke vezane sa prednje strane, tako da nije imala nikakvih problema da uđe u policijski kombi.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.