SKIDA SALO SA STOMAKA U REKORDNOM ROKU: OVA namirnica je toliko JEFTINA i ZDRAVA, a UBICA je masnih naslaga

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2022, 08:11

SKIDA SALO SA STOMAKA U REKORDNOM ROKU: OVA namirnica je toliko JEFTINA i ZDRAVA, a UBICA je masnih naslaga

Letnje temperature su stigle i teško možemo da prikrijemo nedostatke garderobom

Većina nas se tokom proteklih meseci opustila, a naslage oko struka su rezultat loše ishrane.

Stomak je najteže "skinuti", a razlog za to su visceralne (unutrašnje) masti, koje su ujedno i najopasnija vrsta masnoće u ljudskom telu. Nutricionisti tvrde da je jedno povrće najbolji saveznik u borbi za ravan stomak.

- Spanać je pun hranljivih stvari, što ga čini hranljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zdravim za vaše telo. Obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima, a sve te stvari povezane su sa smanjenjem masnog tkiva na stomaku - rekla je dijatetičarka Kortni Dejndželo i ističe da je u važno unositi više vlakana i proteina, a ograničiti unos masti i šećera.

- Osim toga, spanać je niskokalorično povrće, istovremeno vrlo bogato vlaknima. Konzumiranje vlakana pomaže da se osećate sito i sprečava prejedanje. Vlakna pomažu u probavi i apsorpciji hrane, što će pomoći da vaš metabolizam bude pod kontrolom - rekla je ona.

Takođe, važno je da unositi što više voća, povrća i žitarice od celog zrna.

- Rafinisane žitarice prave manji osećaj sitosti, mogu da ometaju nivo šećera u krvi – a samim tim i kontrolu apetita - tvrdi doktora Dejndželo.

BONUS VIDEO: GUDELJ ĆE POBESNETI: Anastasija uhvaćena na ulici sa Vojažom

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.