SEDAM ZLATNIH (I JEDNOSTAVNIH) PRAVILA: Ovo je spisak svakodnevnih obaveza koje imate prema svom telu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEDAM ZLATNIH (I JEDNOSTAVNIH) PRAVILA: Ovo je spisak svakodnevnih obaveza koje imate prema svom telu

Male promene!

Stres i dinamika života u današnje vreme, otežavaju svakom čoveku da se posveti zdravlju. Ipak, dok jurite za obavezama treba da imate na umu i obaveze koje imate prema svom telu. Zdrave navike ponekad oduzimaju dosta vremena i ne možete ih u potpunosti ispoštovati, ali dobra organizacija uz minimum pažnje može biti značajna investicija za vaše buduće zdravlje.

Poznato je da je osnovna potreba tela pored hrane i voda. Čoveku je voda potrebnija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od hrane kako bi mogao da funkcioniše. Zato nemojte sebi uskraćivati ovu potrebu. Većina ljudi zaboravi da pije vodu, a to se takođe da rešiti, jer sada postoje aplikacije koje prate potrebu organizma za vodom.

Kada pijemo vodu čistimo organizam iznutra, jer se kroz mokraću oslobađamo svih toksina koji su se nagomilali, a pored toga jačamo i srce. Čaša vode ujutru i uveče podstiče prokrvljenost organizma, a pored ovih efekata primetićete i da vam koža blista kao nikada.

Samo neke prednosti od limuna, koji ćete na brzinu iscediti u tu jutarnju čašu vode su regeneracija i hidratacija kože, čišćenje kože, podizanje nivoa energije. Ipak, mi ćemo se zadržati na jednom, čini nam se najbitnijem u današnje vreme kada mnogi oboljevaju od malignih bolesti, a to je alkalizacja organizma.

Kao što je poznato kiselost organizma izaziva gore navedene bolesti, a limun pravi upravo suprotan efekat i čisti organizam. Iako je ukus limuna jako kiseo, on zapravo ostavlja bazni trag u našem organizmu, i bori se protiv kiselosti. Brza i nezdrava hrana, kao i šećeri podižu kiselost organizma, a limun je jedan od najjačih alkalizatora.

Pored vode, jogurt je svakako odličan izbor. Delotvorna dejstva jogurta osvežavaju organizam jer obiluje vitaminima i mineralima, ali sadrže i  za nas pogodne bakterije i pospešuju varenje i uništavanje štetnih mikroorganizama koji mogu prouzrokovati infekcije.

Pored jogurta, mleko je sjajan napitak koji će pozitivno uticati na vaše zdravlje. Prvenstveno jer jača kosti, sadrži kalcijum koji snaži mišiće i "jača" krv. Iako nutricionisti kažu da se sa mlekom ne može preterati, preporučena količina je 3-4 čaša dnevno.

Kada je reč o ishrani, bitno je podsetiti da je svaki organizam priča za sebe i da hrana koja prija jednom čoveku ne mora biti idealna za drugog. Ipak, neka osnovna pravila važe za sve. Prvi od tih pravila je balans, dakle ishrana u koju ćete jednako uvrstiti kvalitetne proteine, ugljene hidrate i masti.

Umesto teško svarljivog crvenog mesa birajte belo meso i ribu, izbor ugljenih hidrata neka se zasniva na hlebu i proizvodima od celog zrna pšenice, dakle izbegavajtre belo brašno. Kvalitetne masti ćete pronaći u semenkama, orasima, kikirikiju, bademima koje uvek možete pored vode koju smo pomenuli nositi sa sobom u kesici. Zasitiće vas, a u telo ćete uneti kvalitetne masti.

Mnogima se dešava da usled izostanka fizičke aktivnositi imaju problem da povrate snagu i vrate se u formu. U tom slučaju najbolji izbor je plivanje, koje ne opterećuje mišiće, a povratiće vam snagu posle samo mesec dana.

Ipak, ukoliko ste sve ovo već probali i shvatili da nije za vas, morate znati da se određeni minimum kada je u pitanju fizička aktivnost mora ispuniti i u tom slučaju hodajte kada god za to imate priliku. Izađite iz prevoza ranije, popnite se uz stepenice, prošetajte kada god za to imate priliku.

Jednom dnevno odvojte pet minuta da samo istegnete mišiće. Samo neki od efekata istezanja su: prokrvljenost mišića, smanjuje bolove u kukovim, kičmi , nogama, utiče na smanjenje grčeva, povećava elastičnost mišića i fleksibilnost čitavog tela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rešite se lošeg zadaha uz pomoć ovih prirodnih namirnica!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2018, 06:27

Konzumirajte ih svako jutro i videćete rezultate...Srećom, postoji prirodno rešenje koje može zauvek da reši ovaj problem...SEDAM ZLATNIH (I JEDNOSTAVNIH) PRAVILA: Ovo je spisak svakodnevnih obaveza koje imate prema svom telu..Ovaj recept od prirodnih sastojaka je namenjen svima onima koji i pored...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.