Revija u blatu, manekeni kao zombiji, muški korseti: Balensijaga – ili voliš ili prezireš FOTO

Izvor: B92, 03.Okt.2022, 08:12

Revija u blatu, manekeni kao zombiji, muški korseti: Balensijaga – "ili voliš ili prezireš" FOTO

Na nedelji mode u Parizu, luksuzni brend Balensijaga predstavio je svoju novu kolekciju Summer 23. Zanimljivo je da mediji bruje o scenografiji, pre nego o kreacijama, a evo i zbog čega.

Svi smo navikli na "upeglane" revije u prestonicama mode gde se u prvim redovima guraju slavne ličnosti. Ipak, kreativni direktor Balensijage Demna Gvazalija odvodi ih na malo drugačije mesto i modele, kao i goste revije u smešta u blato i bare:

"Šou se odnosi na metaforu koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tiče potrage za istinom, kao i to da budemo bliže na zemlji", kaže Demna na svom odronu blata.

Za izgled ovakve scenografije zadužen je umetnik Santijago Sijera, a reviju je otvorio reper Kanje Vest. Nizali su se modeli koji su čudno hodali, po mnogima kao zombiji... Dominirali su ekscentrične kreacije, mnogo dukserica, puf jakni, jarkih boja kao što je pink i crvena i naravno crna.

I ovog puta, revija je izazvala dvojako osećanje "ili voliš ili prezireš".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.