Regulišite NIVO ŠEĆERA U KRVI na najprirodniji način: Samo jedna PROMENA vas deli od toga, evo i koja...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 09:04

Regulišite NIVO ŠEĆERA U KRVI na najprirodniji način: Samo jedna PROMENA vas deli od toga, evo i koja...

Svako teži da se što zdravije hrani, kako bi obezbedili sebi dobro zdravlje

Kada se pogleda piramida ishrane, pored voća i povrća, žitarice celog zrna su osnova zdrave ishrane.

Ukoliko u vašoj ishrani zamenite rafinisane žitarice sa žitaricama celog zrna, znajte da ste učinili mnogo toga dobrog za vaše zdravlje.

Integralne žitarice bogate su pre svega vlaknima, viteminima, ali i mnoštvom minerala, pa tako možemo reći da su one svakako mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispred rafinisanih žitaricama, kada su hranljive vrednosti u pitanju.

Kao što je već rečeno, integralne žitarice su bogate vlaknima, mineralima, vitaminima, ali isto tako sadrže antioksidanse, zdrave masti i biljne enzime. Konzumiranjem integralnih žitarica, pomoći će vam da održite normalnu težinu, ali pomoći će vam da smanjite nivo šećera u krvi.

Zbog izuzetno visokog sadržaja vlakana, integralne žitarice usporavaju apsorpciju hrane i kao rezultat toga smanjuju povećanje šećera u krvi.

Istraživači su proučavali kako konzumiranje celovitih žitarica može da utiče na šećer u krvi u poređenju sa necelovitim žitaricama.

Tom prilikom je naglašeno da integralne žitarice imaju niže glikemijsko opterećenje kada se jedu u odnosu na rafinisan oblik žitarica. Zbog vlakana koje takve žitarice poseduju naše telo ih sporije obrađuje, što znači da te jedinice glukoze postupnije ulaze u krvotok.

Takođe, celovite žitarice su zdrave i za srce, kao i za očuvanje zdravlja metabolizma.

Na tržištu se sada mogu naći razne vrste integralnih žitarica, tako da se mogu koristiti u pripremi mnogih ukusnih, a zdravijih jela. Pored popularnog ovsa, sve popularnije postaju i žitarice poput prosa i kinoe, koje su pogodne da se koriste u ishrani ljudi koji su osetljivi na gluten.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.