REŠITE SE BOLNIH SINUSA: Evo kako da izlečite sinusitis bez upotrebe antibiotika

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2019, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠITE SE BOLNIH SINUSA: Evo kako da izlečite sinusitis bez upotrebe antibiotika

Prirodni lekovi...

Neki prirodni lekovi u sprezi s medicinskom terapijom mogu da ubrzaju otklanjanje sinusitisa, a evo i koji.

Potreban vam je širi lonac u koju ćete naliti vodu i pustiti je da provri. Kada lonac sklonite sa šporeta, uspite u njega tri kašike sode bikarbone, nagnite se nad loncem i udišite paru. Ponavljajte ovaj postupak jednom dnevno, tri do pet dana.

Sveži ren narendajte i prelijte vinskim sirćetom, a potom stavite u flašu od pola >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << litre i zatvorite. Dobijenu smesu čuvajte deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Nakon toga, nekoliko puta tokom dana kroz otvoreni grlić flaše udišite pripravak u trajanju po pet minuta.

Istom tečnošću natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris rena u sirćetu reši sinusitisa i neprijatnih glavobolja.

Još jedno od rešenja je i da narendate 50 grama rena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da proključa. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je peškirom i udišite paru.

Jedan od najvažnijih sastojaka ovog leka je jagorčevina, lekovita biljka bogata aktivnim supstancama za lečenje bronhitisa, sinusa i upale nosa. Njihovo dejstvo je antiinflamatorno i takođe podstiču lakše izbacivanje sekreta i šlajma iz organizma.

Pomešajte po kašiku sušenih cvetova jagorčevine, sušenih cvetova kamilice i suvih cvetova i listova majčine dušice. Sve sipajte u litar vode koja je prethodno proključala i ostavite da stoji dva sata. Procedite, zasladite medom i pijte po kašičicu na svakih sat vremena.

Za kratko vreme upala i osećaj bola u predelu čela, očiju i nosa će uz pomoć belog luka potpuno nestati. Njegovo dejstvo ćete pojačati uz dodatak svežeg soka od limuna i sirovog meda.

U 600 ml vode stavite tri čena belog luka i pustite da provri. Ringlu isključite čim tečnost provri. Dodajte pola šolje meda i pola šolje soka od sveže ceđenog limuna. Pijte po pola šolje tog čaja tri puta dnevno.

Napomena: Pre upotrebe bilo kog domaćeg leka, posavetujte se sa lekarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.